Dla mnie gra musi mieć to coś, tak jak dziewczyna, jeśli aoc będzie miało "to coś" to na pewno się przy tej grze zatrzymam.
Wydaje mi się że w aoc zagrają przede wszystkim Ci którzy nie grają w wowa tylko w eq,eq2, vana, lotro, l2 itd. (wymieniać można by sporo) ponieważ są już znudzeni tymi grami.
Ludzie z wowa przejdą,tylko gdy, będą mieli pewność że gra jest na tyle warta że się opłaca w nią grać.
Uważam też że, aoc musi wnieść tyle świeżości do świata mmorpg że będzie przyciągało miliony ludzi, a to zadanie w dzisiejszych czasach jest bardzo trudne. I jeśli zapowiedzi Twórców sprawdzą się w co najmniej 80 procentach to myślę że gra ma szansę na sukces(czego oczywiście twórcą życzę).
Dla mnie podstawowa rzecz jest spełniona czyli to że świat jest bardziej realny aniżeli bajkowy (dlatego dłużej grałem w eq2 niż wowa) i to że nawet open beta ma na mnie prawie tak samo intrygujące działanie jakie miały crpgi Gothic i Gothic 2 wraz z dodatkiem i oczywiście pozostałe klasyczne crpgi bg,bg2, falout 1 i2, acition crog Diablo 1 i 2 itd
itd.
Dlatego mam nadzieje że z tego nie będzie taki sam niewypał jaki powstał z crpga Gothic 3 i że czas spędzony w świecie Conana nie będzie zmarnowany.
ps - stagate worlds online też zapowiada się nieźle - tylko że przed tą grą stoi jeszcze większe wyzwanie.
pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia w świecie Conana mam nadzije