dawiss napisał(a):
Osobiscie, ja ta gre bardzo lubie. Bywa wkurwiajaca, bywa troche randomowa, ale generalnie jest najlepszym mmorpg w jakie gralem od czasu UO - w ktore w sumie gram nadal. Meczylem przez wiele lat EvE, ale po tylu latach gry, mechanika PvP mnie w niej skutecznie wymeczyla i mimo iz czasami do niej wracam to nie potrafie zatrzymac sie na dluzej... Jesli znalazlbym lepsza gre, to pewnie bym w nia gral i olal DFUW. Gram dla zabawy i z zadna gra nie biore slubu, wiec jesli jutro ktos wyda lepsza, ciekawsza wersje DFUW/UO to pewnie z usmiechem na ustach sie przesiade
.
A trochę konkretniej? Co takiego się Tobie w df2 podoba? Bo jak na razie mam wrażenie, że jesteś kolejnym graczem, który gra w df nie tyle nawet dla samego pvp, ile dla specyficznego sposobu, w jaki to PvP się rozgrywa. Ten wycinek zaledwie szerszego zagadnienia jakim jest PvP w MMORPG jest jedyną rzeczą, jaką df ma do zaoferowania.
Przyznasz chyba, że nie tak ciężko zrozumieć, jak ta gra musi wyglądać w oczach ludzi, dla których ten wycinek jednej z części składowych MMORPG, całkiem udanie zresztą zrealizowany, nie jest wystarczającą przeciwwagą dla płycizny, bezmyślności, braku wyobraźni i nudy, które df ma do zaoferowania w pozostałych obszarach.
Duelujecie się i szukacie PvP? Czy jeszcze rozwijasz postać / zapoznajesz się z grą? I właściwie tyle, więcej scenariuszy nie przychodzi mi do głowy, na tym się kończy oferta tego tytułu.