Kluczem do dalszej zabawy jest dobra gildia. W kady poniedziałek wpadaja fire crystale (ja i kaax dostajemy po 100) Kazdy to szansa na mobka od ranku II do VII). Dzis np dostalem 4x V rank, pare Iv i od groma II i III. Za pvp wpadają dark crystals ( co czwartwek od kilku do 20+ dark crystals). Do tego mobki za triale i z pal crypt (za kazde uzycie warlorda przyjaciela wpada 10 punktow, a jak on uzyje waszego to kolejne 5 punktów).
W zależnosci od ilości army power aplikujcie do najlepszej gildi w waszym zasięgu ap (jak macie 800 ap to starajcie się dostać do takiej gildi , ktora wymaga 800) Sprawdzcie wczesnij ile jest ludzi. Jak jest ich malo to nie ma co aplikowac. Teraz każda duża gildia z top 20 ma od 1 do 10 wolnych slotów. Z tygodnia na tydzień po zwiększeniu ap armii, idziecie do lepszej, wiekszej gildi.
AP armii zwiększycie też używając fruits na warlordzie swoich mobkach ( max to rainbow).
Robiąc epic questy i daily wpadnie wam sporo gemów za nie możecie kupowac crypty tematyczne (dzis jeszcze trwa beast crypt).
Mobki z epic q wpadnie wam za zbieranie golda, evolve, fuse. Sprawdzcie sobie co może wam wpasć i co sie przyda w pierwszej kolejności.
Nie trzeba nic kasy wydawac ,aby miec sensowną armię.
Evolve najlepszych mobków najlepiej robic w niedzielę ( +15% do statów za mega evolve event)
Mobki dostaniecie też za ludzi, którzy jako pierwsi aktywuja wasze id(dodadzą was do fiends). 29 i 30 mobek są ranku V.
Jak wam sie gra podoba i jesli naprwdę chcecie to możecie wykupic premium za 5euro na miech (dziennie 40 gemów x30 dni)
Ja w końcu nie kupiłem, bo tyle mobkow wpada za friko, że mi to niepotrzebne. Gemów za epic q/daily, z misji/kopalnii tez całkiem sporo leci. Srednio 20-30 na dzień.
Jest jeszcze opcja farmy/ evolve powszechnych mobków ,aby uzyskać te żadsze:
http://forge--of--gods.wikia.com/wiki/Reborn