jesli chodzi o CL to poprostu trzeba tam pograc:D
primo jest tam niejawna mechanika;] czyli wszyscy ziomale wiedza co jak dziala tylko nie mlodzi gracze:)
sa pdki
jak np nie nosisz butow w zime to dostaniesz -3 ;]
i takie tam inne;] poprostu chca miec klimat od graczy;] a klimaty powinien isc od servera:O wtedy gracze sami zaczeli by grac klimatycznie co nie oznacza wcale naduzywania slowa "zaprawde" "zacny" itp ;]
nie wiem jak jest na SoA ;] ale na starym CL byl poprostu nakaz zachowywania klimatu jako takiego ;] czyli nie wolno bylo lolowac, walic usmieszkow i gadac rzeczy w stylu "mam wlasnie przyniosla mi obiad" lub " czekaj ide do kibla" ;] nawet jak sie komus cos wypsnelo ale potem przeprosil to nic sie nie dzialo ;] a teraz to jest masakra:O
no i gracze sa niezle po*rani ;] wystarczy ze gm sie pojawi w poblizu i juz udaja klimaciarzy myslac ze o klimacie swiadczy sposob naszej mowy :O
no i ZIOMALSTWO :O to jest najgorsze;] ludzie nie potrafia oddzielic gry od reala:/ kumpel w realu to kumpel w grze ma byc i basta :O LOL!!!
to co wyzej napisalem tyczy sie pewnie wiekszosci serverow;] ogolnie mmorpg z rpg malo maja wspolnego tak zauwazylem
ale pewnie dlatego ze ekipy serverow mysla ze ich robota ma polegac na wsadzaniu do pierdla:O
dlatego ja przestalem grac i zajalem sie tworzeniem; ] ( patrz baner ponizej ). Jest to o wiele mniej stresujace niz glupia gra gdzie ludzie cie zbluzgaja za zbroje;]