Sniegu napisał(a):
Przyrownywanie MMO do RPG to totalna pomylka. To sa dwie rozne kategorie i nikt tu nie twierdzi ze trzeba wypi******ć ten dzial, jesli ktos nie lubi obecnosci wielu graczy to nie powinien grac w MMO
Ej no sorry, ale dwie osoby stwierdzily, ze jesli nie podobaja sie podstawowe zalozenia to co tu porabiamy. W GW sa inne zalozenia, wiec co tu robi (to jest Wasza logika nie moja).
A to niby dlaczego przyrownywanie jest pomylka? RPG to jest gatunek i owszem trudno je porownac. Ale RPG to takze pewne "zasady", ktore powoduja, ze dana gre mozna zakwalifikowac do tego gatunku. Gry MMO ich nie spelaniaja, ale mimo to nazwyane sa MMORPG. Podkresla, ze przedrostek dodany jest tylko ze wzg na masowy charakter rozgrywki. Dalszy czlon to juz znane wszystkim RPG. Dlatego mozna porownywac i co wazniejsze, mozna wymagac. Wy wymagacie jednych rzeczy od gier MMO, a ja innych. Dlatego GW przypadlo mi do gustu. Tutaj rozgrywka z graczami bardziej przypomina gre RPG niz h&s.
Edit: Poza tym nikt tutaj nie mowil, ze nie lubi innych graczy. Inaczej w jaki sposob mozna by grac w MMO. Ja np. twierdze jedynie, ze nie mam ochoty ogladac wszystkich graczy przez 90% odkrywania swiata bo wg mnie to jest glupie i nienaturalne. Wole spotkac sie w miescie, dobrac druzyne i wyruszyc w swiat by poznac smak przygody.