Witam! O kurde tyle sie rozpisaliscie a ja dopiero ten Topic zdybalem. Przeczytalem tylko poczatek 9pierwsza strone) bo na reszte nie mam sily i tylko do niej odpowiem. Zagadam jeszcze o domniemanych chorobach
Co do dysleksji i tego ze ma sie kojazyc z JS to ja mam dysleksje
I teraz taki maly tekst co by was naprostowac na dobre rozumowanie DYSLEKSJA NIE JEST CHOROBA! To tak jak leworecznosc. Ma ja duzo ludzi (14% spoleczenstwa). Jest ona spowodowana nierozwinieciem sie lub uszkodzeniem jakiejsc czesci mozgu w placie czolowym (nie pamietam jakiej). Ludzie z dysleksja jednak nie sa gorsi a wrecz przeciwnie maja zaburzona percepcje i myla znaki ale za to maja rozwiniete lepiej inne zdolnosci (retoryka i inne) ale dosc juz wykladu. Jak by ktos chcial wiedziec to ucze sie o tym od kilku lat stad moja wiedza.
Aha i jeszcze jedno dysleksa NIE odnosi sie do pisania na komputerze czy maszynie! Jezeli ktos robi tu bledy t oczysta nieznajomosc ortografi a nie dysleksja. Bo bledy dyslektyczne polegaja na zaburzeniach percepcji polaczonych z zaburzona koordynacja ruchowa (dyslektyk ma np problemy ze zrobieniem dwutaktu. Wiec Faltar poucz sie ortografi (moja bledy w tym poscie wynikaja z tego ze pisze jak dupa a nie ze mam dysleksje
)
A teraz cos do boskiego Faltara czy jak mu tam... jak smiesz mowic ze ktokolwiek z ORDERU jest nie honorowy jak za kazdym razem kiedy ktos cie atakuje to dajesz LOGOUT. Nie badz smieszny z takim Topicem tu. Pozatym wiekszosc z waszych biega w tych swoich ubrankach bez broni i nas wyzywa bo czuja sie bezkarni bo "bezbronnego sie nie bije" a ja wam powiem jak iz jestem 'szefem' JS to naszym zadaniem jest likwidacja CHAOSU i PK. Nie interesuje mnie czy ma bron czy nie bo jak jest zly to musi poniesc za to kare. Watpie aby wczesnije nim dostal murdera to prosil swoja ofiare aby ta wyciagnela miecz. Moglbym nawet powiedziec abyscie sie przygotowali i walczyli ale wy tylko uciekacie (nie mowie o Taunisie jedyny tylko staje do walki). A wiec nasza zasada LAMIESZ ZASADY NIE ZASLUGUJESZ WIEC ABY JE STOSOWAC WOBEC CIEBIE!
Odwzorowaniem orderu sa paladyni. I jezeli wiecie cos o paladynach to wcale nei sa to swietoszki tylko ludzie maniakalnie opanowani przez dobro (w ich rozumieniu) ktorzy tepia wszystko co zle i raczej nie pytaja czemu takie sie stalo i nie nawracaja tylko mieczem traktuja tych co na to zasluzyli.
A chaos ? Heh... proste... chaos to wszystko to co daje prace orderowi. Nie ma definicji chaosu to poprostu zlo. Moga tam byc mordercy, zlodzieje itp.. ale najczystszy chaos t otacy ludzie ktorzy zabijaja dla przyjemnosci tacy ktorzy krwia i smiercai chca zmusic innych do sluzenia im itp (nie chce mi sie rozpisywac).
Tak na koniec tylko powiem ze tamy dotyczace etyki postepowania sa bezsensowne. Bo zarowno order ma uchybienia w honorze jak i chaos ale ani dla jednych ani drugih nie jest to hanbiace bo chaos jest po to aby honor niszczyc a order wyznaje zasade ze chaos nei zasluguje na honor.
Tak tylko przytocze zachowanie WZ. Taunis mowi do mnie bym odlozyl bron bo chce pogadac... odkladam gadamy, a tu nagle Darth ze smokiem wpada i mnie zabija. Taunis sie ladnie ubawil... zagadal mnie i wezwal osilki. Nie mam pretensji o to do nikogo to jest WOJNA i to byl bardzo dobry pomysl na usuniecie mnie z niej
Brawo Taunis... no a tak swoja droga to ciekawe co bylo na stronach 2,3 i 4 tego topicu
. Pozdrawiam wszystkich zlych i dobrych i radze pamietac ze to tylko gra i denerwujcie sie w grze a nie przed monitorem bo jeszcze wasz sprzet ucierpi
Bawmy sie! Papa!