Witam,
W imieniu całego Harmonium chciałbym oicjalnie podziękować Szerszeniowi za otwarcie dla Króla Zamku oraz obietnicę nieingerencji (poza usunięciem straży NPC). Mam nadzieję, że istnieje możliwość zakupu obiektu 'korona' - jeżeli nie, będzie trzeba obyć się bez niej, ale to chyba trochę zaburzy klimat gry :>. W realu koronę można wyprodukować - a jak jest na SC?
Dziękuję także tym wszystkim, którzy pomimo ataków Chaosu (jak na razie słownych, ale jutro może dojść do prawdziwej rzezi praworządnych postaci) zdecydowanie wspierają inicjatywę budowy państwa Orderu. Królestwo zostanie proklamowane już jutro. Duży udział we władzy będą mieli reprezentanci czołowych gildii Porządku oraz neutralnych, a także osoby wybrane w demokratycznych wyborach samorządowych. Na czas deaktywacji straży NPC monarchia nie będzie w stanie zapanować nad sytuacją w miastach, więc apeluję do dobrych postaci o ukrywanie co cenniejszych przedmiotów w bankach i przeczekanie tego trudnego czasu.
Jeżeli nie chcesz siedzieć bezczynnie i patrzeć, jak Chaos bezczelnie plądruje nasze miasta, wstąp do Straży Królewskiej. Jeżeli jesteś dobrym wojownikiem i wykażesz zdolności przywódcze, możesz zostać awansowany na Kapitana Straży oraz oddelegowany do garnizonu Vesper-Minoc.
A propos Straży - nie możemy niestety liczyć, że będzie ona w stanie zapewnić porządek na ceremonii proklamacji Królestwa (już nie koronacji ze względu na fizyczny brak korony
). Jeżeli dojdzie do poważnego zakłócenia programu imprezy :>, Królestwo zostanie proklamowane w bezpiecznym miejscu -Chaos nie powinien liczyć, że uda mu się nie dopuścić do proklamacji państwa mordując niewinnych ludzi.
Cóż, dziękuję jeszcze raz GM oraz co porządniejszym graczom. SC zmienia się dzięki Wam. Harmonia to współpraca władców ziemskich, mających możliwość bezpośredniej ingerencji w świat gry z Valarami, którzy sprawują pełną kontrolę nad mechanizmami gry. Jeżeli taka równowaga zostanie zachowana, SC ma szansę stać się najciekawszym s serwerków w kraju :>. To GM zawsze są górą - nigdy nie powiedziałem, że na SC rządzą gracze, ani tym bardziej Lord Arkan Ravenlord II. Król Arkan jest władcą w świecie gry, jednak całość jest jak zawsze pod kontrolą GM, od których zależy, czy gra będzie realistyczna, czy dalej na SC będzie bałagan zniechęcający nowo przybyłych.
Przyznaję, że źle oceniłem Szerszenia. Sądziłem po prostu, że będzie on opowiadał się za jedną z 'opcji politycznych' :>. Jeżeli Chaos nie będzie faworyzowany, gra powinna potoczyć się w interesującym kierunku.
Pozdrawiam
Lcv
P.S. Zapraszamy gildie Orderu do przybycia do Zamku Brytanii na godzinę 12:30. Odbędzie się mała narada przed ceremonią oraz wstępne ustalenia dotyczące podziału stanowisk w Rządzie. Reszta uzgodniona zostanie później, na dużej konferencji.