Farin napisał(a):
Witam
Mam pytanie(a kto ich nie ma
)
Jak sie gra miewa?
Gram obecnie w WoW, a chcę się dowiedzieć czegoś więcej o Everquest...
Czyli rozsadne wymagania sprzętowe, jak z craftingiem w stosunku do WoW, jak z pvp, co z problemem częstych wczytywań małych obszarów...
Ile się płaci za miesiąc w złotówkach, oraz jakies takie ogólne podsumowanie. Oczywiście wszystko w miare obiektywnie, a nie w stylu rzuć wow-a i choć do nas
Byłem na oficjalnej stronce ale tam jak to zwykle bywa wszystko jest dla nich cacy i 10000 razy lepsze od konkurencji
OO i jeszcze jak wygada levelowanie i różnica miedzy postaciami ?
Z góry dziękuje za wszelkie rzeczowe odpowiedzi
Za nierzeczowe też podziękuję
Wymagania sprzętowe - no, to generalnie boli. Gra ma niesamowite duże wymagania sprzętowe. Generalnie żeby było wszystko ślicznie to 2 giga ramu i jakaś wypasiona karta graficzna. Ale efekt jest naprawde nieziemski, gra na maksymalnych detalach wygląda naprawde bardzo ładnie.
A żeby w miare rozsądnie dało sie pograć na niższych detalach to i tak giga ramu potrzeba. I minimum GF6600 GT or compatible.
Płaci się 15USD+17% vat, czyli na nasze coś kole 60PLN.
Craft jest dużo bardziej skomplikowany niż w WoW, żeby zrobic produkt głowny trzeba zrobić zylion składników pośrednich(to akrat ma sie zmienić, SoE rezygnuje z subcombinów niestety, welcome to the botters paradise). Sam proces craftu - nie jest tak, że wciskasz guzik i gotowe, tylko podczas "produkcji" musisz reagować odpowiednio na to co sie dzieje.
PvP w tej chwili jest mocno szczątkowe - areny na które nikt nie chodzi i duele pomiędzy graczami. Sytuacja ma sie zmienić w ciągu miesiąca, kiedy to wejdą dedykowane serwery PvP.
Levelowanie jest dłuższe i zajmuje więcej czasu niż w WoW - przy maksymalnym powerlevelingu nie zmaksujesz postaci w mniej niż dwa miesiące. Przy normalnej grze zajmie to dłużej, średnio 4-5 miesięcy.
Na ogólne porównanie się nie będe silił, za krótko grałem w WoWa i nie chce wywoływać trolli spod kamienia. Generalnie mi się podoba i polecam.
G.