Kabu napisał(a):
WOW naprawde jest prostszy
ksiazeczka, pare skilli i wiesz jak walczyc,
No to powodzenia w Naxx, BWL i nowych instancjach, ktore pojawia sie w dodatku.
Ciekawe czy owa ksiazeczka + pare skilli podpowie Ci jak tam masz sobie poradzic z bossami. Cale pieprzenie, ze w wow nie trzeba ruszac mozgiem jest z grubsza przesadzone
.
Podobnie sprawa buildow. Tak sie sklada, ze build w wowie oprocz skilla i lvlu to rownie wazna sprawa. No chyba, ze ktos nie widzi roznicy miedzy resto, a elemntal shamanem; shadow, a holy priestem etc...
Prawda jest taka, ze GW i WoW opieraja sie na zupelnie innych zalozeniach i nie ma co sie bawic w porownania.
Nastepny mit, ze jakoby w wow graja przewaznie dzieci to kolejny idiotyzm. W wow na chwile obecna gra ponad 7 milionow graczy, wiec z samej statystyki moze wynikac, ze wsrod tej liczby jest jakis tam odsetek mlodszych czy starszych graczy. Debile zdazaja sie w kazdej grze niestety.
Jeszcze jedna bzdura to fakt, ze jakoby wow premiuje samolubstwo lub jakies inne negatywne zachowania. Ja jestem zdania, ze to gracze kreuja ten aspekt w grze.
Fakt faktem, ze lepszego balansu klas niz w GW chyba nie znajdzie sie w zadnym innym MMO. Ten aspekt w wow jest poprostu zalosny.
Pomimo to osobiscie bardziej odpowiada mi otwarty swiat warcrafta niz zinstancjonowany i nieco sterylny swiat GW.