Cytuj:
2002-04-07 14:14, Ruter napisał:
A teraz pytanie do magow co nie sa w gidli magow:
1) Czy nie jestescie dlatego w tej gildie ze wam ze wzgledu na ludzi nie odpowiada i ustruj czy z innych powodow.
2) Czy historia swata do was przemawia?
3) Czy macie zamiar jej przestrzegac poza gildia?
3xTAK!
a co do 1)., to przynależność do gildii magów czy pretorian powinno być zaszczytem dostępnym jedynie wybrańcom (i nie chodzi mi o selekcję na postawie % odpowiednich skili). Wtedy gildia i jej członkowie cieszyli by się szacunkim i respektem. A tymczasem (z tego co obserwuję w grze i czytam tutaj) przyjęto wszystkich jak leci i teraz takie tego skutki. Nawet, gdybym przemógł niechęć do zorganizowanego aparatu represji
to i tak nie wstąpiłbym do gildii, bo nie chcę, żeby mnie kojarzono z niektórymi członkami (nie mówię oczywiście o wszystkich, ale o tych którzy psują opinię...).
Sam sobie wolę zapracować na to, jak mnie widzą inni - dobrą czy złą opinię chcę zawdzięczać sobie a nie "koleżkom", którzy myślą, że są debeściaki bo wreszcie ktoś ich do jakiejś gildi chciał przyjąć...
Nie chcę krzywdzić tych, co są wporządku i naprawdę powinni tą gildie tworzyć, ale nawet kilka nieodpowiednich osób może popsuć pracę innych...i jeszcze żeby tacy ludzie mówili mi co wolno a czego nie...