Nie wiem, czy jest to zamierzone działanie GM'ów aby ożywić handel między graczami, ale proporcje mikstur u alchemików są conajmniej dziwne. Przy sprzedaży niektóre mikstury kosztują 10x mniej niż przy kupnie - to można zrozumieć - prawa rynku
(chociaż przydał by się malutki wrozst cen przy sprzedaży vendorkom).
Chodzi jednak o to, że im lepszą miksturę się robi (tych najlepszych jeszcze nie próbowałem) tym mniej się na nich zarabia! Przy normalach można zarobić 1-3gp na sztuce, ale już na grejtach się traci - koszt butelki i regów potrzebnych do zrobienia jest większy, niż taki vendor potem za gotowy eliksir zapłaci (nie wspominam już o stratach, bo wiadomo nie za każdym razem się uda zrobić...)
Moim zdaniem powinno być odwrotnie - lepszy alchemik, który potrafi zrobić lepszej jakości mixturkę więcej powinien na niej zarobić.
Może się powtarzam (już o tym pisałem chyba w innym topiku) ale teraz alchemia zamiast być źródłem utrzymania pochłania coraz więcej środków w miarę wzrostu umiejętności...
Nie czepiam się, tylko sugeruje (w końcu to dział "sugestie"
), że może warto by coś w tym temacie zmienić...
Jeśli macie odmienne zdanie, trudno - przynajmniej będzie mniej alchemików niż rybaków