Długa Historia:
Chcę wam przedstawić grę na silniku (bez komentarzy na ten temat proszę) Tibii.Dlaczego akurat na tym silniku? Bo jest prosty. A historia zaczyna się tak.
2 Kumpli fanów Dragon Balla grających dawno (już nie) temu w tibię uznało,że tibia jest nudna... Cóż mieli począć... Zaczęli bawić się silnikiem,spritami,skrytpami,datami,picami i wszystkim co w tej znanej tibii jest. Tak wpadli na plan,że jeśli pobawić się troszkę dłużej silnikiem owej gry to można z niej zrobić coś ciekawego. No ale jak to przystało na młodych chłopaków (wtedy 14 letnich teraz 16) wybrali sobie temat jednej ze swoich ulubionych anime, a mianowicie Dragon Ball. Dla czego? Tego nie wiem do dziś co nas wtedy podkusiło. No ale wracając do tematu- Koledzy zaczęli mieszać sprity przerabiać daty i tak dalej. W pewnym momencie zwątpili i uznali,że projekt nie da rady innym o wiele fajniejszym i ciekawszym grom.
Zostawili projekt w spokoju. Po kilku dniach dowiedzieli się,że jakieś zaje... ane pierdo... fajfusy ukradły to co oni zrobili i puścili własny server.Ehh niestety takie sieroty z nich były,że nie potrafili nic zrobić (Więc nikt u nich nie grał). Koledzy oburzeni zachowaniem kilku internautów postanowili im pokazać co to znaczy coś dać od siebie żeby zrobić coś dobrego. Wzięli się ostro za Dragon Ball Online (które później zmieniło nazwę na WoDBO).I tak przez 2 bite lata... I teraz nadchodzi ta chwila kiedy Crash i Gott(Czyli ja. Dla tych co interesowali się kiedyś projektem znany pod nickiem Hatfield) wydają na świat swoje dzieło.
Lubisz Dragon Balla?
Nie jesteś wrogiem 2D?
Nie oceniasz książki po okładce?
Może to gra akurat dla ciebie?
--------------------------------------------
Więcej Info Screeny i Adres strony już w na dniach (Może coś będzie dziś)
1 Beta Test Server WoDBO już 2-3 dni po rozpoczęciu wakacji
--------------------------------------------
Proszę o nie za surowe i nie obraźliwe komentarze
EDIT 1
Stronka-http://www.wodbo.prv.pl/ W BUDOWIE!
EDIT 2
http://img528.imageshack.us/img528/9112/kajitosu9.png SCREEN Z OFF