Witam
Ostatnio postanowiłem pouczyc się tak na poważnie stawianie serwa dysponuje pełnym pol95 [mam tez inne ale są nie pełene , spher myślę lub nox. ale najbardziej lubie POL-a
.
Stawiam to to na windzie 2003 serwer. smiga wszytko niby działa aleeee.
Serwer jest postawiony i skonfigurowany na VM ware 1.0.3 z zainstalowanym Systemem Windows 2003 serwer. mój głowny komputer łączy sie pinguje niby po lanie. Nawet jak odpalam UO to zaczyna mi sie łączyc ale staje na weryfikacji konta albo druga opcja jak pobawie sie troszkę w cfg pol-a to udaje się przejść otyle dalej że mam wybór pol pol lan albo pol Ip. Chodż tu nie wiele mi to zmienia bo staje i pyta o droge z komentarzem connection przez jakies 5 min i nie dzieje sie kompletnie nic dalej.
teraz kilka drobiazgów wersja gry to Ultima Online : Mondains Legacy. Oczywiście staram się ją odpalać przez UO Rice, bo w sumie tak najszybciej sie uruchamia.
Okey teraz pytania:
czy mimo że pingi w obie strony chodzą w stanie idealnym zero strat podobnie pakiety nawet całkiem spore przerzucane po lanie. Istenieje możliwść że to coś z połaczeniem tych prawie dwóch maszyn?
drugie pytanie wyglada nastepująco:
jesli to ustawienia POL to gdzie poza pol.cfg i server.cfg no i oczywiście login. coś nalezy ustawić.
Byłbym bardzo wdzęczny za pomoc w tych sprawach.
Pozdrawiam
Dawna ekipa SC i SOA GM Wilk