Sorry za temat wiem ze sa wyszukiwarki i wogole ale w temacie darmowek leze i kwicze i szukanie w miare fajnej gry zajmie mi wieki.
Prosze o pomoc "wyjadaczy darmowek" zwlaszcza ze mam bardzo okreslone wymagania.
Otoz bardzo lubie gatunek H&S i pogralbym w cos takiego. GRalem w Diablo (rzygam nim juz - za duzo), Sacred, Titan Quest (nudne i gorsze od Diablo).
Szukam darmowki online ktora bylaby jak najbardziej podobna do Diablo 2 czyli idealu. Opisze jaka gra chcialbym.
GRAFIKA i DZWIEK:
Moze byc 2D, moze byc 3D. Poziom nie nizszy niz w Diablo 2. Tak zebym nie rzygal jak na to patrze.
Dzwiek obojetne bo i tak przewaznie sluchan muzy swojej przy graniu.
QUESTY:
Moga byc, moze ich nie byc albo moga byc tylko w stylu "zabij xxx", "przynies 10 serc smokow". Chce sieczki i H&S a nie rozbudowanego RPG. Chociaz jesli jakies fajne questy beda to jest to raczej zaleta niz wada.
SWIAT:
Fajnie by bylo jakby byl duzy i zroznicowany. Pare duzych miast gdzie mozna polazic i kupowac/sprzedawac stuff. Fajne lokacje a nie las, las, las.
Swait musi byc FANTASY. Musza byc miecze, smoki i rycerze/magowie ale w dowolnym wydaniu.
POSTAC/ROZWOJ POSTACI:
Im bardziej skomplikowany tym lepiej. Kocham cyferki, tabeleczki i skille.
Im wiecej roznorodnych skilli/szkol magii/czarow/statystyk tym lepiej. Taki jak w D2 bylby OK.
Co do profesji to musi byc cos wiecej niz standardowe Mag/Zlodziej/Wojownik.
Fajnie by bylo gdyby byly jakies bajery w stylu kupowania koni/domow/najemnikow/[pomocnikow/przywolywania stworkow i inne ciekawostki.
PRZEDMIOTY:
W pizdu.
Im wiecej broni/Zbroji/Helmow/Czarow/Scrolli/Run/Kamieni szlachetnych/mikstur i innych rzeczy tym lepiej.
Podzial itemow zeby byl taki jak w Diablo na zwykle/magiczne jakies unikaty czy tam zestawy ktore warto kolekcjonowac.
Fajnie by bylo jakby byl rozbudowany system ulepszen broni zbroji poprzez inskrypcje/runy.czy miejsca na kamyki i inne pierdolki.
Itemki zeby mialy suzo roznych statystyk wplywajacych na postac.
Najlepiej tak jak w Diablo system prefiksow/sufiksow.
SYSTEM WALKI:
DYNAMICZNY i INTUICYJNY. Zeby walki byly szybkie, krwawe i ciekawe.
Zeby zmiana oreza czy przelaczenie z walki wreczx na luk czy magie nie wymagalo 65 klikniec mysza, itp.
POTWORY:
Tu juz obojetne tylko zeby ich troche bylo a nie szkielet,smok i orki i koniec. Fajnie jakby mozna bylo je obdzierac ze skory czy zabierac jakies rzeczy im do craftu czy ulepszen zbroj/broni.
CRAFTING:
Jakby byl to fajnie im bardziej rozbudowany tym lepiej. Lecz nie musi byc.
COMMUNITY/LUDZIE:
Specialnie na koncu bo to mi najbardziej wisi. MOga grac dzieci, moze byc milion ludzi moze byc tysiac. Moga byc questy dla grup a moze to byc gra w ktorej tylko samemu sie wali mobki. Moga byc gildie a nie musza.
ITD....
Acha fajnie by bylo gdyby gra byla dosc trudna i walka byla wymagajaca np. uzywania wiekszosci skilli a nie "wlaszam makro/klikam myszka RAZ i ide na obiad".
Wiem ze zagladaja tu ludzie ktorzy grali w kilkanascie/kilkadziesiat darmowek. Wiec prosze ich o pomoc bo ja nawet watpie czy taka gra istnieje ale moze.
Poprostu pogralbym w cos co nie "biedne" i przypomni mi zarwane nocki nad Diablo 2. A SinglePlayer H&S sa biedne ostatnio (oprocz Diablo wlasnie ale ono mi sie znudzilo). Wiele razy czytalem ze "ta gra to tylko H&S", itp.
Je chce wlasnie taka gre tylko te najlepsza, najbardziej dopracowana, najciekawsza, najbardziej rozbudowana bo wymagania sa dosc wysokie,
Mam nadzieje ze moj opis dobrze przedstawia na co klade nacisk a na co nie.
Mozna tez zrobic z tego fajny topic gdzie ludzie beda oceniac gry w taki sposob jak napisalem ja swoj opis.
Z gory dzieki za odpowiedzi.
EDIT:
Na MMORPG.COM poczytalem o MUOnline na stronce gry prezentuje sie to calkiem ladnie. I chyba najwoecej ludzi gra wlasnie w MU. Dobre to jest? W tych kategoriach o ktorych pisalem ze mi zalezy? Czy sa moze lepsze gry??