> A tu niestety pan Aiku ma powazne problemy > ze zrozumieniem tego co mialem do
> powiedzenia. No wiec czas na kwas...
2002-04-14 19:25, Aiku napisał:
Wiecie co... Jak slysze ze ktos krytykuje innych za "granie dla cyferek" to mi sie smiac chce.
Po pierwsze nikogo konkretnego nie krytykowalem. Urazeni mogli sie poczuc tylko Ci ktorzy tak jak napisalem: Przeszkadza im BARDZO 1 gain dziennie. Pan Aiku odrazu rozszerzyl ta bajke do granic mozliwosci koloryzujac, upiekszajac i... beszczelnie mnie oczerniajac przez co wyszedlem na czlowieka ktory uwaza ze staty + skille (gdzie ja mowilem cos w ogole o skillach ?)itd sa w ogole do nieczego i ze nalezaloby je wyzerowac (bo akurat ie uwazam ze wlasnie dla nich gram). IDIOTYCZNA KRYTYKA... doprawdy nieprzesadzajmy w nadinterpretacjach.
A dlaczego gracie? Dla przyjemnosci powiecie.
> w sumie tak... porazajaca trafnosc wypowiedzi (jedna z nielicznuch trafnych uwag w tym poscie)
A wiecie co jest przyjemne? Spedzic na bezsensownym zabijaniu szkieletow lightningami X godzin zeby zdobyc pare cyferek a potem zarabac smoka! Przyklad moze troszke nie najlepszy ale chodzi o to ze dazysz do jakiegos celu, a osiagasz go przez cyferki.
> zgdazm sie. Powtarzam jeszcze raz. Chodzilo o ograniczenie 1 gaina dziennie.
"Cyferki" nadal mozna byloby zdobywac. Chodzilo o ukrócenie praktyk sesji stat gainow i o nagle zmiany w statach. Tak jak napisalem w ciagu kilku dni jak stajesz sie 2x zreczniejszy (pomijajac maly realizm takiej przemiany) oznacza to najprawdopodobniej ze przez ostatnie te wlasnie kilka dni siedziales i non stop np szydelkowales (dni w sensie czasu UO). Nie mam nic przeciwko ale taka gra... ma malo z klimatu duzo z automatyzmu i jest czasmi makrogenna...
Jak nie grasz dla cyferek to popros zeby ci GMowie obnizyli umiejetnosci do 0 a staty do 10. Jezeli nie ma to dla ciebie znaczenia to pewno sie nie przejmiesz. Nawet w grze zebrakiem (o ktorym mowa w poprzednich postach) tez licza sie staty.
> Tu kawalek zupelnie bez senu. A przynajmniej majacy malo wspolnego z moim cytatem.
Powiedz mi czy jak cwiczysz walke albo magery i skoczy ci inteligencja lub sila z 50 do 51 to sie nie ucieszysz? Ja skacze ze szczescia.
> Ja rowniez. I powtorze poraz ENTY. Postacie zaawanswane w niczym by nie ucierpaily. Bo staty skacza im niezwykle rzadko. Chodzilo o wyeliminowanie: Wchodzi newbi siada do jakiegos skilla i w kilkanascie godzin jest np 2x silniejszy niz byl.
Tak gram dla statow bo dzieki nim moge sie swietnie bawic i zajebiscie spedzic czas.
> swietnie... dobrze wiedziec.
Acha co do pomyslu ze 1 punkt dziennie... Ile zdobywacie takich punktow dziennie ze trzeba cos blokowac? Bo mi przecietnie idzie 1 int na dzien moze 2.
> I tu wpadam w konsternacje... bo o to mi chodzilo... Tylko wyjatkowi stat gainowie mogli by to odczuc bardzo wyraznie... zreszta system raw pointow i tak czynilby ich dalsza (po gaine stata) gre sensowna...
To wszystko dziekuje za uwage. Aiku uprasza sie o nie komentowanie moich wypowiedzi... bez przemyslenia. Ochlon troche braciszku potem pisz
<font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: Daimonion dnia 2002-04-14 23:00 ]</font>