dobra grałem troche w CB i gra mnie strasznie rozczarowała , miałem nadzieje na fajny , rozwinięty crafting ala UO ale nic z tego , grafa tez nie jest specjalna jedynie walka jest dosyć fajnie zrobiona ,realistycznie ,jest kilka skili jak obrona ,kontratak ,krytyczny cios ,walka z wieloma przeciwnikami naraz itd. W każdym razie jak oberwiesz mocno od moba to nie odchylasz się lekko do tylu jak to w innych mmo tylko zaliczasz glebe ,odrzuca cię do tylu, albo robisz półobrót wbijając miecz w ziemie żeby się zatrzymać:] jest tego dużo i wygląda to naprawde dobrze .A co do craftingu sa tylko 3 skille
1) Tailoring - szycie ubrań z materiałów robionych weavingiem
2) Weaving - robienie materiałów na ubrania z wełny itp.
3) Blacksmith - tworzenie broni ,pancerzy itp.
a z magicznych to
- Enchant - czyli umagicznianie itemkow
nie ma tu czegoś takiego jak osobny gathering skill do ścinania drzew czy zbierania zboża , wszystko można zbierać bez żadnego skilla , ale jest pewien pasywny skill który daje bonusy do zbierania
ogólnie nie polecam nikomu kto szuka oprócz hack'n’slasha w grze craftingu bo tutaj jest on
jak narazie strasznie biedny , nawet ryb łowić nie można co juz nawet w tibii jest
no i samych itemków takich jak bronie rożnego rodzaju jest bodajże kilka sztuk także nie polecam tej gry nikomu jest na necie wiele lepszych mmo ,chociaż mabinogi zapowiadało się bardzo smakowicie