Witam szukałem lecz nie znlazłem takiego tematu więc postanowiłem go stworzyć jeżeli już jest taki do dajcie mi znać
Gra nazywa się wildguns jest darmowa i przez przeglądarke oraz jest po polsku.
gra jest na stronie
www.wildguns.pl
W grze mamy 3 nacje a każda z nich ma swoje zalety i wady:
-Indianie: potrafią zredukować kryjówkę wroga( zbierają więcej surki niż inne nacje), są agresywni, mają słabą obrone
-Kowboje: są nastawieni na obrone, mają farmerów(jednostki pozwalające na wydobywanie dotakowej surki), mają większą i lepszą kryjówke
-Meksykanie: są zrównoważeni (ciężko aby u nich spadło poparcie), mają dodatkowy slot w budowaniu, mają najlepszy mur
W grze chodzi o to aby rozbudować się z maluteńkiej wioseczki w wielkie nieusraszone imperium. Najpierw budujemy tak jak nam każe przewodnik potem mamy okres ochronny(po aktywowaniu e-maila) co oznacza że nie możemy zotać zaatakowani przez inne wioski. Gra nie jest dość stara więc ma dopieo 4 servery, są w niej czery surowce: drewno, glina, żelazo i żywność(najcięższa do zdobycia).
Na początku jest nudno, można wybudować tylko 1-2 budynków na dzień bo surowce przypływają jak krew z nosa
Dopiero jak już się ma 290 przypływu na godzine z trzech surowców i wybudowaną 2 wioske zaczyna się prawdziwa gra. Przypły żywności zależy tak jak zresztą w wielu grach tego typu od lv. rozbudowanych pól zbórz. Póżniej występuje do każdego surowca bonós(piekarnia,młyn itp.)
W grze trzeba równierz odkrywać(akademia) i szkolić coraz to nowsze jednostki. Każda nacja ma inne ceny jednostek oraz czas ich szkolenia.
Są równierz w tym bonósy jak np. osadnicy(do budowania nowych wiosek) i wozy z alkocholem(do przejmowania czyjichś wiosek).
Reszty nie idzie opowiedzieć to trzeba zobaczyć i samemu zagrać:)))
Powodzenia