Witam
Ja zaczolem przygode z WHO jakies 4 dni temu. Dlugo sie zastanawialem and kupnem z obawy przed kolejnym AoC. ZAmowilem i .. tu zonq nie bylo s klepie nie raczyli o tym napisac stracilem znowu tydzien ... bylem bliski rezygnacji jednak odwiedzilem MM i okazalo sie ze mieli przechwila dostawe.
Rejestracaja - tu mialem maly probem bo od memetu zalozenia acc + resjestracji keya minelo okolo 5-10 minut zanim w systemie moj login zostal rozpoznany.
Patchowanie - sciagalo mi okolo 100 MB jakies 5 minut.
----------------------------------------------------------------------------------
Moja pierwsza postacia byl Marauder. Dobilem nim 14 lvl w PVE oraz 12 w PVP. Bardzoe przyjemnie mi sie nim gra. Ale po wbicie 14 lvl jakos sie znudzilem nie wiem czemu i zaczolem probowac all klasy jakie daje gra.
Zaczolem od Orderu - gralem BW/RP/SM/ENG ( lvl do 10). W sumie jedyny caster jaki podoba mi sie w tej grze to BW ale postanowilem ze bede gral destro.
Co do klas destro - ogolnie nie podoba mi sie zaden z ranged dps (magia) a dark elfy to juz wogule. Robilem postac zrobilem na sile z 3-4 lvl i kasowalem. Dluzsza chwilem zatrzymalem sie przy greenskin - BlackOrk (lvl 10) i lvl obecnie Shamana ( lvl 11 pve 10 lvl pvp).
Ogolnie w calej grze podobaja mi sie tylko 2 klasy Marauder + Shaman ( BW jest overpower ale to order).
-------------------------------------------------------------------------------------
Co do rozgrywki
Zwykle q wiadomo nie trza sie rozpisywac.
PQ - ciekawe rozwiazanie, bicie " repa" by zdobyc jakies tam nagrody + kilowanie na koncu bosa.
PvP - BG - te z tier1 mi sie podobaja te z tier2 juz nie. Moze dlatego ze destro dostaje ciagle wpierdol w t2 ^^. Zobaczymy jeszcze
PvP - outdore - mi sie podoba - jak jeszcze uda sie trafic na jakies ogarniete party mozna ciekawie bawic sie z orderem.
-------------------------------------------------------------------------------------
Podsumowanie :
Plusy:
- nowosc , cos innego niz WoW, nie powtorzyl sie conan
- lvl na pvp
- bardzo ladna grafika, kazda z nacji ma swoj osobny klimat. Interakcje z NPC, drugi plan, odglosy super zrobione
- ciekawe pomyslane trade skile - mozna poeksperymentowac
Minusy:
- Narazie nie widze jakis duzych, moze cd na niektorych skilach (da sie odpalic 2 x po sobie mimo iz jest cd)
- Problem z teksturami - niekiedy przy wchodzeniu do pomieszczen zamiast do nich trafialem an dach
- BW - nerf that bicz:] ( raz mialem bg z 5 BW - poprostu sajgon)
Porownujac WHO do WoW. Dlamnie WHO nei zastapi WoW-a, gra jest dobra ale czegos jej brakuje. Dla mnie jest fajnym odskocznikiem jednak wole swiat wowa, tamto pvp,pve.
Mam jednak nadzieje ze WHO bedize sie rozwijal dalej by robil prawdziwa konkurencje dal WoWa, dzieki temu moze cos sie zmieni w niektorych aspektach na lepsze