Lubie ta gre
.
Psyche troche mnie smieszy jak sie wypowiadasz na temat idiotow a piszesz np: (...)
W zdaniu nalezy zachowac jednolity uklad, albo stosujemy przy pierwszym czasowniku zdania zlozonego czas dokonany "smieszysz", albo przy drugim niedokonany "wypowiada (sie)". Na przyklad "Psyche troche mnie smieszysz, jak sie wypowiadasz na temat idiotow, a piszesz np.: (...)". Prosze zwrocic uwage na 2 bledy interpunkcyjne, ktore rowniez wdarly sie do oryginalu wypowiedzi.
(...)kulurka ( chyba miales na mysli kulturke ); wież ( od wiary l.p os.2 powinno być wierz ); drógie (drugie?); pżeżyć (przeżyć). (...)
Stosowanie skrotow w jezyku polskim moze wzbudzac wiele kontrowersji, dlatego lepiej unikac tej formy pisemnej wypowiedzi. O ile skrot "l." funkcjonuje jako skrot od slowa "liczba", to "l.p" jest zapisem blednym. Szczegolnie, iz po literze "p" nie zastosowano znaku interpunkcyjnego ".". Rowniez skrot "os." nie figuruje w slowniku ortograficznym - nieuwazny czytelnik moglby pomyslec, iz w zdaniu autorowi chodzi tutaj o roj os.
"(...)Radze w amoku czytac pare razy swoje teksty.(...)"
Zdanie jest niejasne. Czytelnik moze pomyslec, iz podmiot jest aktualnie w amoku i radzi odbiorcy, czytac pare razy, owczesniej napisane, teksty. Najprawdopodobniej chodzilo o parokrotne czytanie swoich tekstow, pisanych w stanie amoku.
"(...)Literowek juz nie pisalem bo to sie kazdemu moze przytrafic
Ja rowniez pominalem wszystkie literowki, stosujac sie do powyzszej zasady. Zostawiam tekst wraz z komentarzami, w celu kontynuacji moich przemyslen. Serdecznie pozdrawiam, Coval.
<font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: Coval dnia 2002-06-19 01:39 ]</font>