Jonatham powiem ci szczerze:
- jak nie masz kasy albo zal ci jej na uo idz na emu ale pamietaj, ze lamiesz prawo [ale to banal jak widac], napewno nie pograsz w prawdziwe uo, z racji tego ze free gmom nie zawsze sie bedzie chcialo cos robic, predzej czy pozniej zaczna sie problemy z laczem czy servem i skonczy sie twoja przygoda :/
- na plus emu polskich napewno mozna zaliczyc to, ze kazdy mowi po polsku i nie musisz skladac zdan po angielsku
- niestety imo ww plus jest zacierany poprzez nie dopracowany swiat. Tak wiem gmi sie beda starac ale na 100% nie bedzie on tak pelny zycia jak na OSI.
- w jednym momencie na emu servach znajdziesz 100 osob i to podejrzewam w chwilach jego swietnosci.Swiat jest naprawde rozlegly i to 100 osob wystarczy na to zeby jako tako zapelnic jedno miasto :/ Jak lubisz martwe miasta i martwe przestrzenie /bo czesto zwierzatek tez nie ma/ to ok emu jest dla ciebie.
- z tego cowiesc gminna niesie na emu shardach sie rpuje. OK. Niestety imo czasami jest to strasznie sztuczne.
- hmm co jeszcze na plus to nie wiem ale niech koledzy z emu szczegolnie gmi sie wypowiedza tez jestem strasznie ciekawy to uslyszec.
Co do OSI:
- niestety musisz placic to 10$ na miech zeby grac.
- dzieki temu servery na ktorych stoja shardy sa stabilne tak samo lacze do nich jest naprawde niezle.
- gmi sa jacy sa . czasami cie zjebia jak trzeba itd.. ale postepuja wedlug wytyczonych regul a nie swojego widzimisie poza tym zadko sie wtracaja jezeli nie uzyles jakiegos exploita albo cos.
- wydaje mi sie , ze uo jest najblizej zlotego srodka w doborze skillow i mechaniki gry a uwierz mi, ze jest to dosyc zlozona sprawa i wymaga przede wszystkim doswiadczenia zeby zrownowazyc klasy itd..
- co do rpgowania na osi shardach to nigdzie nie widzialem na emu zeby ktos tworzyl odrebny jezyk ani zeby powstawala specyficzna spolecznosc graczy ale to moze byc moje odczucie. Nie bede do konca obiektywny ale wolalbym grac nawet z angolami na osi shardach i tam rpowac niz na emu udawac ze rpguje z polakami.
- swiat jest zapelniony i wykreowany po brzegi zanim go zwiedzisz do konca i poznasz minie miesiac albo dluzej. Spotkasz napewno wiecej graczy ale niestety tez wsrod tych graczy spotkasz totalnych idiotow zlamasow itd.. ale to tez cecha emu tylko na osi bardziej to widac bo jest poprostu wiecej graczy.
- jezeli cie kreci handel to osi moze miec dla ciebie ogromnego plusa. Handel ingame jest bardzo rozbudowany rzadza nim porownywalne prawa jak w realnym swiecie. Poza tym to co mowil kolega Coval zawsze masz mozliwosc sprzedawania domkow, kasy czy rareow za real kase, w wiekszosci znajdzie sie jakis kupiec nie znaczy to jednak ze po to sie gra.. ja np jeszcze nic nie sprzedalem za rl kase ale podejrzewam, ze jak bede odchodzil z uo i jak jeszcze bedzie zbyt to odbiore troche mojego abonamentu ehhe
- co do trudnosci to mozesz wlozyc miedzy bajki ta latwosc na osi. Jasne, ze sa sposoby zeby zrobic postac w tydzien ale to tylko postac, poza tym zeby znac te sposoby trzeba troche pograc zeby wiedziec co i jak.
Nie masz nic podanego na tacy - to bujda
- i jeszcze ping. ping do europa u mnie na zwyklym 128 bps to 50 do siege tam cie gram najczesciej to 120 nie narzekam z tego powodu i te oslawione 1000 naprawde zdarzaja sie w extremalnych przypadkach.
Na emu mimo ze mozesz miec super ping bedziesz mial tez lag bo jezeli maszyna bedzie obciazona to bedziesz odczuwal lag servera.. zreszta przeczytaj pare postow albo na uo ogolne chyba scorpa ktory mowil ze na euro ma lepsze lacze niz do emu..
I na koniec jezeli kupiles uo:lbr to znajdziesz tam dwa kody. New account creation pozwoli ci zalozyc konto na OSI i samemu sie przekonac. Masz darmowy miesiac zeby zwiedzic britanie. Albo sam ja poznawaj albo messnij ktoregos z nas a napewno otrzymasz pomoc jezeli zaczniesz grac. Nie jest tak , ze gnoimy kazdego z emu zreszta scorp , atj , daktor sie przekonali. Nie lubimy poprostu jak ktos nie wie o czym mowi i do tego jest bezczelnie glupi
Cya i jakby co to do zobaczenia ingame