Z tym się zgodzę, że w WOW jest sporo stron z GoldSelerami. Zapewne część BOTuje. Ale nie w tym rzecz.
Chodzi o to, że mimo iż w WOW są BOTy, to ich liczba nie przeszkadza normalnym graczom w grze.
Natomiast w Lineage 2 na wielu spotach ilość botów przewyższa liczbę normalnych graczy. Szczególnie to widać w cata, gdzie każda sala jest obstawiona botami. W WOW czy WAR tego nie ma, że gdzie nie pójdę to na 5 normalnych graczy spotkam 20 botów!
Poza tym ilość BOTów w Lineage 2 jest tak duża, że farmują one tak duże ilości matsów i itemów (kryształków), że rynek zwariował.
Ja AION'a chcę kupić na 100%, bo zapowiada się gra z taką mechaniką i wyglądem na jaki czekam od lat! Po prostu MMORPG marzeń
Ale jak się okaże, że będzie z nim to samo co jest teraz z Lineage 2, tzn. boty zawojują świat, to będzie mi przede wszystkim bardzo przykro, że twórcy tak pięknej gry dali tak łatwo ją zniszczyć. Na pewno nie przedłużę subskrypcji i nie dam tym chciwcom zarobić więcej kasy. Gdyż nie popieram boterstwa i cheaterstwa. A jak twórcy nie będą z tym skutecznie walczyć, to wolę przedłużyć subskrypcję WARhammera i pograć w normalnego RPG'a z żywymi ludźmi, gdzie liczy się osoba, a nie kto miał swoją postać dłużej na bocie, czy nie wybotował sobie więcej kasy.