Chcialbym zadac jedno dosc ciekawe pytanie. Dzis jeden z GM-ow oburzyl sie na slowo: Czolem, jako powitanie. Mam pytanie dlaczego czy ktos tu wlasnie nie mowil, zeby trzymac sie klimatu sredniowiecznego z elementami fantasty. Co widzicie zlego w slowie Czolem? Dlaczego wszyscy musza byc identyczni (klony) kazdy bedzie mowil Wiataj, Zegnaj.
Moze ktos niezna histori, ale na terenie Polski z okresu szlachectwa wszem i wobec bylo stosowane powitanie Czolem mosci panowie, Czolem. Czy ktos dzis uzywa na powitanie Czolem? nigdy nie slyszalem. Dlaczego wszytko ma byc sterylne, a przez to sztuczne. Czolem jest slowem jak najbardziej w klimacie sredniowiecznego-fantasty.
Moze, my wszyscy mamy dostac dokladne wytyczne jak grac i wszystko bedzie nieskazitelne to ma byc klimat?
Choc jestem poczatkowym graczem w UO to jedno mi nikt nie zarzuci, ze nie gram zgodnie z klimatem gry. jestem jedna z najwiekszych ostoi odpowiedniego zachowania i dawalem na to nie raz dowody. Tak to ja jak jade na konu to mowie "prrr" zanim sie zatrzymam. "Wio" jak jade dalej, tak to ja podczas lowienia podspiewuje sobie i takich przykladow moge dac dziesiatki. Dlatego uwazam, ze klimat w Zaginionym Swiecie psuja nie wcale gracze, bo takich jak narazie spotkalem tylko jednego, ale sie poprawial, a najwiecej psuja tak tak Wy panowie GM. Nie bojmy sie tych slow, czesc z Was ma wypaczone spojrzenie na swiat chcecie z niego zrobic WYJALOWIONY, STERYLNY swiatek, gdzie wszyscy beda robic dokladnie to samo. Powtarzam slowo Czolem jest jak najbardziej w klimacie sredniowiecznego fantasty, Czolem Mosci Panowie. Czyzbyscie zapomnieli, ze ten swiat nie sklada sie z jednego miejsca. Sa ludzie, ktorzy pochodza z innych miejsc i maja inne obycxaje, ale wedlug Was, wszyscy maja mowic tak samo. Gdy ja uzylem slowa Czolem na powitanie to powinno byc to przykladem, ze mozna zastapic slowa np.: Witaj innym klimatycznym slowem, ale ktorys z Was chce aby wszyscy mowili tak samo, hmm czy nawet dzisiaj wszyscy mowia dzien dobry, nie ktos mowi czesc inny czee, ktos tam helow i wiele wiele innych powitan. jednak ktos z Was chcialby to zmienic i ustalic jedna slowo w zyciu sie wam nie uda w grze owszem, ale czy to jest klimatyczne?
Pomyslcie troche chcac uczymac klimat sredniowiecznego fantasy, czesto zapominacie sie i to wy nie gracze niszczycie ten klimat sterylizacja, Zobaczcie co zrobiliscie juz z rybakami. Gram od poczatku jako rybak i nie chcialem uczyc sie walki i nosic zbroi, ale kiedy po ciezkim wysilku kupilem lodz okazalo sie, ze zapomnij o plywaniu, poniewaz odplyniesz jedna dlugosc lodzi od pomostu to odrazu zginiesz kilka razy, musze przyznac strasznie realistyczne, zmuszacie w ten sposob wszystkich rybakow do pakowania skilli, a niby nie ma to byc podstawa postacii pieknie tylko dlaczego zmuszacie graczy do robienia inaczej. Dajcie te potwory daleko na pelnym morzu to bedzie normalne i nikt nie bedzie mial zadnego ale. Jednak gdy w ogole nie mozna odplynac ani kawalek bedac naprawde zwyklym rybakiem to paranoja.
Takich przykladow znajdzie sie jeszcze troche. Ograniczcie slowa to jednego motywu jak przy powitaniu Witam to jedyne i sluszne slow- tak, pieknie:(
To moze jeszcze w sklepie wolno tylko uzywac jednego zwrotu i tylko jednego tak mi sie wydaje, ze do tego ktos dazy.
Wiec prosze zastanowcie sie kto tu naprawde psuje klimat gracze? czy moze Wy poprzez przesadna PSELDO dbalosc o klimati ,a wtym momencie robicie sterylizacje czy to jest ten klimat?
Owszem doceniam ja i pewnie inni trud pracy wlozony w przygotowani swiat, ale na wszystkie swietosci, uwazajcie bo zamiast dawac przyklad klimatu gry, czesto go nie tylko psujecie, ale niszczycie makabrycznie!
Pozostawiam to pod dyskute i naprawde przmyslcie swoje postepowanie, a ja jestem w stanie udowodnic, ze gram jak najbardziej z klimatem sredniowiecznego fantasty i powiem wiecej jestem w tym dobry bo taka jest prawda i nie boje sie tych slow.
podejrzewam, ze teraz bedzie burzliwa dyskusja,a ja licze sie z tym, ze strace konto, ale warto sie poswiecic, aby uratowac prawdziwy klimat gry, a nie ten wysterylizowany.
Na koniec chcialbym powiedziec, ze me slowa nie koniecznie sa skierowane do wszystkich GM-ow ani nie sa skieroowane do jednego konkretnego, lecz sa skierowane do Waszego rozsadku.
"Gdy chcesz stworzyc cos idealnego, nie raz tworzysz przez to cos wstretnego"
|