Bodziu napisał(a):
Mysle ze tu bardziej chodzi o team-play anizeli o skilla. Podobnie w PvE w WoW, w endgamowych instancjach skille do niczego sie nie nadadza jak nie ogarnie sie gry zespolowej, jak przed TBC mozna bylo wybaczyc slackerom tak po juz jedna osoba mogla "wipnac" caly rajd, tu skoncentrowano uwage na teamplayu. W WAR nie ma jako takich indywidualnosci jak w WoW (based on skill), bo tu rozgrywka jest based on team.
Reasumujac:
WoW -> PvP based on Skill
WAR -> RvR based on Team
troche za bardzo chesz oddzielic jedno od drugiego
ile przypadkow w WoW masz 1v1? poza duealami pod orgri?
zarowno tu i tu teamplay jest wazny
a czy teamplay jest dobry czy zly zalezy od skilla ludzi w danym teamie
roznica polega na tym ze w WAR jest dodatkowo cala masa skilli do walki w grupie - bufow debufow taktyk moralek itp itd
WoW tyle tego nie ma - ale nie znaczy to ze teamplay nie ma znaczenia - bo ma czy to na arenach czy bg
dodatkowa roznica to ze WoW jest gear based w duzo wiekszym stopniu niz WAR jak bylo wczesniej wspominane
i podejscie Mythica ktory nie daje poddaje sie placza dzieci ze "o jeju pojechal mnie w duelu nerf him nerf!!11"
w WAR skill jest bardzo wazny ale wazny dla teamu
zreszta w WoW tez nie ma i nie bylo balansu - blizz wpadl na swietny pomysl aby dzieciakom zatkac jadaczki - od czasu do czasu ktos dostaje bosta i moze sobie OWNOWAC w duelach
Edit:
zenon666 napisał(a):
a jak bedzie mial takie same enchanty?
swoja droga to smieszne zarzucac grze mmo ze gear ma wplyw na nasza postac
chyba rodzaj gier pomyliliscie, ja polecalbym wam counterstrika nie trzeba farmic nic.
no ale powiedz mi jak noskill bedzie mial epaxy - ale bedzie potrafil cos tam klikac i trafi na green skilzora
kto wygra?
a w CS musisz dobrze celowac - a nie kazdy to potrafi
nie jest w swiecie fantasy
itd itp...
gear powinien miec pewien wplyw - ale nie decydujacy - a w WoW niestety ma decydujacy