mookee napisał(a):
co do stealth rogala, stealth skill sprawdzany jest przez kombinacje int/wis/detection, wiec jesli masz 520 to bez problemu hidniesz sie wariorowi czy rangerowi 50 lvl z max detection, natomiast z casterami majacymi detection zmaxowane juz nie jest tak latwo.
IMO nic takiego nie ma miejsca - do detektowania stealthera jest uzywany tylko i wylacznie level postaci i skill detect.
Majac 520 stealth/sneak nie mialem zadnego problemu z hidnieciem sie W TRYBIE WALKI (przez skill smoke bomb) przed sorcem 50 lev z max detect.
Od mojej strony to wygladalo tak:
on mnie trafil spellem tym spowalniajacym, ja go kick+blinding flash
nie mialem up swoich skili dajacych 100% szansy na kryta i tylko 20% HP left wiec zaczalem uciekac, po jakis 4 sek wrzucilem smoke bomb i zaczalem walic w ESC (po 2-4 sek tryb walki odpuscil).
Po kolejnych 3-6 sek facet przeszedl po mnie praktycznie i mnie nie zobaczyl.
Od jego strony:
Widzial mnie mimo ze bylem w stealth bo chwile wczesniej zabilem jego kolege z teamu.
Walnal mnie czarem, zdjal invisibla ale dostal slow i mezza.
Zobaczyl jak uciekam, mezz puscil jak bylem w odleglosci ok 20m, zaczal castowac czar ale nie skonczyl bo mu zniknalem z targetu. Jeszcze na sekunde albo dwie mu mignalem w stealth po tym ale to bylo na tyle ze krotko ze nie zdazyl nawet mnie targetnac.