Sirian napisał(a):
Karol właśnie to , że nic interesującego nie możesz znaleźć w AH to wpływ tej kasy - ceny rare itemów , które kupuję do decona skoczyły na moim levelu 0 100-200 % jeżeli wogóle są ... Pir sprzedaje łuki teraz po 5g (były po 1,5 i nie schodziły) , nagle wszyscy chcą budować domy , kupować statki - cena matsów w AH jest abstrakcyjna...
Dla mnie to całkowicie straciło sens , wcześniej byłem crafterem miałem dobry stuff i kilka goldów , teraz za to co mam nie kupie nic...
To ze skoczyly ceny matsow do decona to wina crafterow takich jak Garr - od patcha zdeconowal juz 70 broni rare T4 i ok 40 T3 - jego mam nadzieje o ebay nie posadzasz (tylko moich broni kupil ok 12 szt - generalnie generalnei wszystko co bylo w cenie <2g).
Bylo wiadomo ze ceny tego skocza skoro teraz jest szansa na UR i bylo wiadomo ze na poczatku bedzie najgorzej bo ludzie beda sie chcieli obkupic zeby testnac % szanse (przy T4 garrowi wyszly 2UR, przy T5 jeszcze zaden).
A co do matsow to po patchu zrobilem 1 shipa (wyszedl mnie 6g ale arid mialem ze swoich broni) a teraz jestem w polowie drugiego.
Dry timber kupuje po 20-30s i jakos jest.
Wstawilem tez 160 pirita i 100 mithrila do vendorkow po 49 i 79s za stack i tez jakos nie schodza juz drugi dzien wiec nie przesadzajmy z tym popytem. Rynek jest maly i jasne ze czasami moze czegos nie byc bo wystarczy ze JEDNA osoba chce kupic statek i zasysa cale drewno z rynku.
Zreszta masa harvesterow przeszla na wyzsze levele i coraz mniej ludzi kopie T3.