oxidize napisał(a):
Ja wolal bym sciagnac film przed premiera i obejrzec go na kinie domowym.
Koma gdyby (powtarzam gdyby) wyszedl free serwer do WOWa i gdyby dzialalo wszystko co oferuje gra czy nie wolal bys pograc na tym serwerze?
<tylko nie wciskaj kitu ze to byla by kradzierz itp.>
a kto wydaje tysiace $ zeby ludki mogly pograc sobie za darmo? Znam tylko jeden taki przypadek, mianowicie RunUO. Gralem tylko dlatego bo custom servers mi bardziej odpowiadaly niz osi. A wiekszosc ludzi i tak placila donation wiec to tak srednio za darmo bylo.
Dlaczego tak? Bo niezawodny dedicated server na mocnej maszynie i laczu kosztuje i to sporo, kilka tysiecy $ miesiecznie. Powiedz mi kto ci tyle zaplaci dla twojej przyjemnosci. To jedyni ludzie jakich znam ktorzy to zrobili i placili przez dlugi czas ze swojej kieszeni. Ale to wyjatek i akurat w tym wypadku nie uwazam tego za zlo.
A tak dla twojej wiedzy ta sama ekipa zabrala sie za projekt RunWOW ale go zarzucili bo dostali slowko od blizzarda ze im sie to nie podoba. no i stwierdzili ze nie beda robic wbrew woli ludzi ktorzy gre stworzyli.
A ogolnie rzecz biorac wasze teorie sa smieszne, wbijcie sobie do glowy ze od testowania sa triale. Jak gra nie ma triala to mozesz im wyslac bluzgi mailem co najwyzej, ale musisz sie pogodzic ze taka wola producenta.
jak nie masz pieniedzy graj w jakies 2 tygodniowe triale i nie placz.