@Pieszczoch
Nie wiem wiem zabardzo jak ci to wytlumaczyc bo wydajesz sie wogole nie kumac nic a nic i zupelna abstrakcja:> I to troche jak tlumaczenie ze niebieski jest niebieski podczas gdy ktos patrzy na czerowny
-Nie chodzi o zatrzymywanie sie na pogaduszki przed PvP (LoL)
z tym PvP i RPG chodzilo mi ze moge byc TOP PvPer na serverze i jednoczesnie grac RPG.
- Co to jest polityka klanowa tez wydaje sie dosc oczywiste , z ta roznica ze w klanach /gildiach RPG wynika ona tez z podloza fabularnego jakie leglo u podstawy tej gildi (czyli story line'u)
Hm Podam ci przyklad: Zalozmy gildie Ktora sklada sie z postaci red , i jednej blue kobiety ktora utrzymuje kontakt z nieznajomymi (w celach handlowych)
czlonkowie odgrywaja (House of Narishma) przybyszow z dalekich ziem, grupe zwiadowcza Cesarstwa XXX .Uznaja oni za potencjalnie niebiezpiecznych dzikusow wszystkich napotkanych ludzi. Jezeli wykarzesz ze masz pokojowe zamiary, a twoje postepowanie jest godne zaufania, nie znajdujesz sie na ich liscie KOS , inaczej zostajesz prewencyjnie udupiony:> To przyklad wplywu storyline na polityke gildi.
Kiedy House of narisha pojawil sie po raz pierwszy wszyscy nazywali sie "Narishma" mieli blady kolor skory i taki sam outfit i byli milczaca synchroniczna maszyna do zabijania;], W pozniejszym okresie mieli juz wlasne imiona np "Yakuri Narishma" i mozna bylo z nimi pogadac:>
Chodzi o to iz Granie Role daje szanse na interakcje inne niz Kill/farm .
I znacznie bardziej rozbudowana i ciekawa polityke, wobec ludzi i swiata;] niz rofl pwned