Cytuj:
Większość graczy Tibia gra w tą grę z bardziej prozaicznych powodów. Po prostu nigdy innego mmorpga nie widzieli, nie mają z czym tej gry porównać więc w to grają i uważają, że gra jest extra. Bezpłatność Tibii to raczej znak zapytania niż pewnik - nie na darmo nawet przez allegro jakieś cwaniczki sprzedają premium account dzieciakom pogrywającym w Tibię, których przerasta proces płatności. Sądzę, że znaczna większość która gra po kilka miesięcy buli kasę.
prawda
Cytuj:
no właśnie i tak jak napisał Evar a o czym ja zapomniałem - gra jest bardzo prosta, więc każdego wciąga bo inne gry potrafią być dla nich za trudne
prawda
Opowiem wam historie. W moim miescie jedna z najwiekszych "plag" sa cyganie (tzw. romowie), z gatunku tych co powroza, sprzedadza zagarek, obija pysk za darmo i kradna w sklepach. Jest ich naprawde dosc duzo, ludzie boja sie chodzic po perku wieczorem przez nich, etc, etc....
Ci romowie maj dosc duzo gromadke dzieci w wieku 8-15 lat, dzieci te nie chodza do szkol czy przedszkoli i wlocza sie cale dnie po miescie, sa naprawde malo inteligentne i takie tam rzeczy. Pozatym sa niewychowane, wiele z nich ma za soba sprawy w sadzie dla nieletnich o codziennych kradziezach w sklepach nie wspomne (wiem jaka sa plaga bo 2 lata robilem w sklepie spozywczym).
Dzieci te nie potrafia przewaznie same wlaczyc komputera, o obsludze czegokolwiek nie wspomne. I zgadnijcie w co graja (dosc czesto) jak przychodza do kafejki w ktorej czasem pomagam kumplowi ?
W Tibie (trzeba im bylo pozakladac konta i wszystko zrobic ale graja)
I sie dogaduja z innymi ktorzy graja w te gre w cafe (srednia wieku tez 8-15 lat) klnac przy tym z czestotliwoscia OGROMNA po rumunsku i polsku.
Ogolnie przez zachowanie dzieciakow grajacych w Tibie kafejka chyba upadnie bo normalni ludzie jak wejda i zobacza bande dracych sie malolatow to po prostu wychodzi.
Ja podziekuje za takie community i za taka gre, naprawde.
A reszta community pewnie podobna bo ci jakze "zajebisci" mlodzi ludzie doskonale sie w tej grze odnajduja i radza a kurwa jak czytaja to sylaba po sylabie (niektorzy).
Sama gra nie jest niczemu w sumie winna (chociaz patrzac obiektywnie na grafike, dzwiek
, i to za co ocenia sie gry komputerowe wypada mizernie) ale wszelki syf ktory ja wokol tej gry widzialem bardzo skutecznie odrzuca mnie i od gry i od kazdego kto mowi ze grajac w nia dobrze sie bawi.
PS. Dosc troche z tych dzieciakow ma PACCA czyli placi za gre (oczywiscie trzeba im bylo pomoc bo samodzielne zrobienie tego przerastalo ich zdolnosci) dokladnie tak jak pisal Mark24. Gra na platnym koncie nie zmniejsza (no moze troche) syfu.
PS2. Do administratorow: Ten post nie ma celu obrazania romow ani zadnej innej nacji, ani nawet graczy z tego forum tak naprawde wyglada sytuacja w tej kafejce.
Napisalem to aby sprobowac pokazac Tibie taka jaka ja codzieniie ja widze i chce mi sie od niej rzygac. To jest prawda a nie flame.
PS3. Przegladajac ten topic widze pare osob ktore reprezentuja dokladnie taki poziom wyslawiania sie i inteligencji jak "moje" tibiowe community.
Zreszta kazdy to widzi i sami wystawiacie swiadactwo waszej "wspanialej" grze.
Pozdrowienia dla wszystkich grajacych w Tibie, wiedzcie chociaz ze mam o was swoje zdanie i rzygam na calego na ta gre, gdybym mial mozliwosc to zabilbym jej tworcow bo oni rania ta gra nie tylko wciaz (powoli) rozwijajacy sie rynek gier massive online ale rynek gier wogole i (chyba najbardziej) spolecznosc internetowa ktora musi znosic (min. na forach wlasnie) zalew 8-15latkow ktorych juz teraz (tak sie przynajmniej zapowiadaja) wyslalbym do kopania rowow a nie przed komputer bo szkodza i sobie i innym.
EOT o Tibii bo mi sie rzygac chce naprawde.
PS4. Do moderatorow: Jesli przegialem to przepraszam, nie to bylo moim celem, poprostu ta "zajebista" gra byla przyczyna wielu moich nerwow i bolow a moje doswiatczenia z jej community na zywo sa gorzej niz tragiczne wiec chcialem sie tym podzielic bo powiedzialem ze bede zwalczal ta gre jek tylko moge (takie slubowanie).