yabaddi napisał(a):
Dołączę się z kilkoma pytaniami:
1) Podobno main class korzysta z non-specific skills sub class'y tzn. jeśli main mam dajmy na to Warrior'a a sub Priest'a, to mając ustawionego w danej chwili main Warrior'a mogę rzucać czar np leczenia (ale damage shield'a już nie), dobrze to zrozumiałem?
2) Jak to jest jeśli chodzi o sprzęt? Jako Warrior mogę nosić chain, jako priest tylko cloth i teraz jeśli leveluję akurat Priesta to moja postać nosi dalej chain czy dostaję jakiś ujemny modyfikator do armor?
3) Crafting: zauważyłem, że można nauczyć się wszystkich 3 skilli gathering'owych, craftowych w sumie także - jest w ogóle jakieś ograniczenie co do poziomu tych skilli produkcyjnych?
4) Czy postacie w ramach jednego konta mogą korzystać z jednego domu? np wymieniać się sprzętem korzystając ze storage chest'a w domu?
5) Raz na jakiś czas widuję tu i ówdzie elitarne mobki - jak się ma ich poziom do poziomu graczy? tzn. w ile osób takiego moba powinno się robić (z jaką różnicą poziomów warto się w ogóle zabierać)
Byłbym wdzięczny za wyjaśnienie
![:)](./images/smilies/icon_smile.gif)
1. Jest kilka skilli które obie klasy mogą wzajemnie wykorzystywać, zależnie jakiego suba posiadasz jest to leczenie, czar na defa itp, jest osobna zakładka od tych właśnie skilów,
2. Jako Warrior nosisz chain, ale Priest nie może nawet jeśli widzisz że ma na sobie to zauważ że jest na czerwono więc jakbyś chodził bez niego.
3.Tak są ograniczenia: od poziomu 20-40 możesz podnisić poziom 6 umiejętności(crafting) od 40-60 możesz 3, a od 60 - 80 tylko jedną. Im większy poziom tym lepsze rzeczy można robić.
4. Co do tego Devsi wypowiedzieli się że będzie to możliwe w przyszłości ale za dużo mają pracy jak na razie, więc nie spodziewajmy się tego szybko.
5. Elitarne moby to nie jest straszny problem w zależności od własnej klasy zaleca się mieć około 10 lvli nad Elitą. Elita to nie boss.
Jak masz więcej pytań poczytaj tu:
http://runesofmagic-online.pl