Criss napisał(a):
A moze sie ktos pokusic o obiektywne porownanie Vanguarda z EQ2? Bo z tego co widze ze screenow (+to co pamietam z EQ2) to grafika podobna (twierdzilbym nawet ze w eq2 lepsza, choc vanguard'a na zywo nie widzialem i moze to byc wina low-level details na screenach), crafting z tego co slysze podobnie rozbudowany, i tu i tu jest pvp, ale nie ma raidow...
Tak wiec generalnie - czym vanguard bije eq2 poza tym ze jest nowy? (liczylem ze chociaz developerem, ale to nadal SoE
)
grafika nie jest podobna, dlla mnie VG ma lepsza grafike , efekty czarów nie są tak oczojebne i nie powoduja spowolnienia fps do 5 klatek, tekstury sa bardzo szczegółowe.
Crafting w eq2 przy tym w VG to wydaje sie prymitywny, tak rozbudowanego craftu nie widziałem w żadnej grze.
Co do raidów to może nie ma jeszcze menu raidowego ale nic nie stoi na przeszkodzie pojść sobie na trudnego bossa praoma grupami (albo pobic w pvp), kilku bossów raidowych sam widziałem.
AirSienia napisał(a):
Od jakiego lvl'a mozna miec wierzchowca?? A od jakiego smoka/czy cos?? Czy to cos kosztuje, a moze z questa??
wierzchowca od 10 kosztuje 12.5 s
potem sa upgrady co 10 leveli oczywiscie kosztujące coraz wiecej - 3g / 10g/ 50g / 1p .. sa tez wielbłądy ale maja paskudna animacje
Sa inne mounty naziemmne ale trzeba znaleźć i zrobić questa (coś w rodzaju wilka, jednorożec).
Na latające mounty jak smoki, gryfy, pegazy sa wysokolevelowe questy - kolo 47-50 - ale chyba nikt tego jeszcze nie zrobił/ nie opisał na jakimś forum