Highlander napisał(a):
mam takie pytanie, czy diamenty mozna kupowac tylko za gold w grze albo za real cash innej mozliwosci nie ma? I do czego sluzy arcane transmutor i jak tego uzyc niby bo nie skumalem
reputacje mam na jakim -20% i niby sie zwieksza, przez to ze bije moby czy jak to jest? Spada gdy kogos killne czy jak mnie zabija?
Gierka jest ladna, graczy przybywa, ze az mobow brakuje i trza channel zmienic
Moja postac wyglada lepiej na 23 lvlu niz w wowie heh
Zapraszam na Smacht PvP.
PS. sorka, za noob questions, ale ja w sumie zaczynam
Na pierwsze pytanie w sumie odpowiedziales wiec zaczne od nastepnego. AT sluzy do dwoch rzeczy:
- do zwiekszania levelu run oraz do tworzenia tych zupelnie nowych z konkretnymi statami
- do ulepszania broni
Sprawa nie jest jednak tak prosta jak sie wydaje. Na okreslone runy sa okreslone recepty, ktore mam wypisane lecz jestem zbyt leniwy zeby je tutaj przepisywac:P Pozatym, jesli troche przeszukasz forum to napewno znajdziesz co potrzebujesz. Tak samo sprawa sie ma z ulpeszaniem broni. Z tego co pamietam potrzebne byly do tego 3 IDENTYCZNE Power Stones + jakies itemy, najlepiej z zoltymi statami. Wazne jest aby staty na broniach sie nie powtarzaly poniewaz wzajemnie sie likwiduja. To wyjasnia tez m.in. to , dlaczego naszym celem sa 3 identyczne kamyki.
Unikaj zielonych statow, warto ulepszac tylko tymi zoltymi. Dodawanie tych statow ma jednak swoje ograniczenie i pewne normy. Przykladowo jesli masz 2 zielone staty na broni to maxymalnie masz mozliwosc dodania 6 statow jesli sie nie myle. Jesli 3 zielone to 5 itd..
Kolejnosc dodawania idzie od najmniejszego ranku do najwiekszego. Tak wiec przykladowo jesli masz do dyspozycji:
Fox IV, Strenght II, Fox V to doda sie to w kolejnosci : Str II, Fox IV i Fox V.
Najlepiej jednak odwiedzic forum po najswiezsze info bo ja skonczylem dosc dawno temu:P
Reputacja spada tylko jesli Ty kogosc zabijesz, chyba ze jest to pker, wtedy rep rosnie. Penalty spada liniowo wzgledem czasu:P Jesli jestes rogalem to nie stanowi to wiekszego problemu bo idziesz do silverfall, ciskasz Hide i idziesz spac:P
Jeszcze raz, polecam forum poniewaz trudno zawrzec wszystko w jednym poscie, szczegolnie jesli chodzi o refine, ktory nie tak latwo pojac ( przynajmniej ja mialem z tym problemy ) .