Cytuj:
2002-01-29 15:27, Migalart napisał:
Moim zdaniem chaos na CL jest ok.
Po pierwsze zabijaja makrownikow (i mi sie po uszach kiedys dostalo) i dzieki temmu sktecznie poprawiaja klimat.
Taa. no byc moze nie wiem nie makrowalem na CL
Cytuj:
Po drugie zabijaja tych co sa dobrze wyposazeni. I dzieki temu tworza prawdziwa sile "zla" ktorej mozna sie probowac przeciwstawic. Jesli masz ambicje walczyc ze zlem to tutaj sa wspaniale mozliwosci.
No zapewne gornik w samej todze i z kilofem jest niewatpliwie dobrze wyposazony, tak samo jak jego kon - obydwoje wygladaja na takich "twardzieli" ze tylko "prawdziwy" chaos z CL da sobie z nimi rade
Cytuj:
Ja jako gracz czuje respekt wobec czlonkow chaosu, maja oni o wiele wieksze doswiadczenie niz ja w swiecie CL, i mozna sie od nich wiele nauczyc.
Oczywiscie bo majac postac rok lub wiecej na srvie i ja ciagle rozwiajjac. Ciagle walczac PvP i stosujac potionki sa groznym przeciwnikiem - poza tym zazwyczaj chodza kupa - czasem tylko samotnie
Cytuj:
Jedyne co by mi sie nie podobalo to sytuacja gdy np. czlonkowie chasu zabijaja newbie pracujacych w kopalni itp.
To byloby zwykle chamstwo i psucie innym zabawy. Ale chaos na CL takich praktyk raczej nie stosuje.
Oczywiscie ze nie. Zabili mi postac majaca 1 dzien tylko dlatego ze potrzebowali regi. To samo z gornikami w kopalni ktorzy gina bo maja niezwykle cenna robe i troche rudy no i zecz jasna kilof ktory jest tak potezna bronia ...
Cytuj:
Nie ma co narzekac na chaos. Czeba ich uwzgledniac w swiecie, jako realna sile.
W ogole ta nazwa "chaos" troche nie pasuje i przez to jest wiele nieporozumien.
Oczywiscie. PK istnialo i bedzie istniec niezaleznie od formy jaka przyjmie.
Cytuj:
Najwieksze nieporozumeinie dla mnie to bylo stworzenie czegos na wzor chaosu na SC. Gdzie czesc malo doswiadczonych graczy zaczelo sie wybijac gdzie pobadnie.
Zapewne te dwie gildie zrzeszajace najbardziej doswiadczonych graczy na SC nie istnieja
Cytuj:
Nie dotyczy to wszystkich, ale czesto chaos na SC to:
- totalna samowola,
- brak zgrania,
- brak jakichkolwiek zasad,
- brak doswiadczenia
- brak kontroli
- dlatego PRAWDZIWY CHAOS JEST NA SC
No i tu pewnie masz racje, bo jesli ktos gral na innym sharadzie i prowadzil postac pokojowa i prawozadna a przyszedl na SC dla "figli" i po to aby mordowac innych NB no to nie ma na to rady.
Ja ostatnio spotkalem kolesia z widlami ktory atakowal gornika w kopalni w minoc a mial chyba tego skilla 50 - 60 - wiec to nie chaos tylko jakas pierdola szukajaca rozrywki i latwego zysku.
Tak sie sklada ze znam ludzi z tego chaosu na SC i w wiekszosci przypadkow to oni nie zabijaja Nb bo to nie ma sesnu - Nb nic nie ma. A spotkalem kogos kto mi sie chwalil jaki to on twardziel jest bo ma 70 w mieczu i zabija NB i normalnie gra na innym sharadzie - no hmmm kazdy ma jakis spsob na zycie