Dla niezorientowanych, EA pracuje nad nowym publishem, który nałoży znaczące limity na magiczne właściwości itemów, które powstały w publishu16 (a więc 25 publishów wcześniej).
W domyśle ma to pomóc w balansie itemów, wprowadzić większą zależność skilla od itemów, itd.
A jak będzie w praktyce?
Większość osób po pub16 'przestawiła' się na granie w AOS, a teraz nagle zostanie zrobiony revert pre-pub16, który na dodatek żadnym revertem nie będzie. Bo w rzeczy samej propsy na itemach dalej zostaną, tyklo trzeba będzie sobie 'proficiency points' rozdysponować, tak, aby móc wykorzystać w pełni choć część tych propsów.
Pełno osób wydało setki milionów UO gold (które teraz, po tym jakże wspaniałym dodatku ML jest gówno warte - ludzie biegają ze 100 millionami w kieszeniach - brokerzy padają, bo złoto nie jest nic warte IRL) na swoje suity do PvP, czyteż PvM, po proficiencies staną się one bezużyteczne, a kto teraz zapłaci ludziom, którzy wydali CIĘŻKO zarobione pieniądze (z tym to można się kłócić, bo w SE też były dupe bugs, ale nie na taką skale, nie było też ML, który spierdolił całą gospodarkę na maxa) ?
Pub41 będzie drugim AOS'em jeśli chodzi o ilość osób quitujących UO.
Ja sam quitnąłem, od 2 dni moje konto jest zawieszone, nie wróće, dopóki OSI nie uruchomi shardów PRE UO:R
Konkluzja: Nie grajcie w UO, jest tragicznie.