spokojnie bez nerfuww
TanSid, przeczytalem caly twoj post, i wszystkie inne o twoich klopotach jako czysty-ideowy rybak.
Ale wyglada to chyba tak, ze ZS to zajebiscie niebezpieczny swiat (patrz fabula, dzika magia ...) i jezeli chcesz plywac po mozrach, lowic ryby jako rybak bez umiejetnosci walki i bez ochrony to bedziesz ginal. No niestety.
Jak chcesz to robic (byc tylko rybakiem) to wynajmij ochrone.
Tak jak powiedzialem, czytalem twoje 'rybackie' posty, imponuje mi twoje zaangazowanie w bycie prawdziwym rybakiem, wiec staralem sie podpowiedziec rozwiazanie ze straznikem. Jak chcesz to mu plac - wywalaj troche zlota za burte
.
To tylko propozycja na rozwiazanie problemu.
A w sprawie proporcji rzemieslnicy-bohaterzy - no coz, jak ludzie chca byc bohaetrami to na sile chcesz z nich robic rzemieslnikow ?? To tylko gra, kazdy moze grac ograniczona ilosc czasu, itd, i chce byc tym wymarzonym kims. Ty jestes rybakiem, ja wojownikiem-bohaterem
.
O graniu dla statow -> przeczytaj post Aiku, nie bede cytowal 4 raz
.
Umiejetnosci wojownika w grze wyrazone sa min. przez jego skile i staty, wiec co sie dziwic ze 'bohaterom' na nich zalezy ??
Skile sa SPOSOBEM na fajna gre, do odtwarzania swojej postaci jako wojownik, mag ... .
A poczatkujacy wojownik lub mag nie ma pieniedzy, nie zdobedzie ich walczac, wiec bierze i zarabia na pocxatku jako pseudo-rzemieslnik, na piewsza zbroje, miecz lub czary.
i na koniec:
<I>Twoja propozycje plywania jako ochrona przyjmuje, przeciez nie rzucalbys chyba slow na wiart?</I>
nie propowalem ci nic takiego, nie podoba mi sie tez ton wypowiedzi bo nie lubie nawet prob manipulacji moja osoba.
pozdrawiam
z mojej strony EOT.