Co do wymagań to kręcona i5 + 7870 + 16gb ram i spokojnie grałem na stałych 60fps, większość opcji high a te zjadające wydajność zmniejszone, gra wyglądało przy tym bardzo ładnie.
---
Co do samej gry to dzisiaj skończyłem (dozowałem sobie hehe), kilka słów na temat plusów dodatnich i tych ujemnych. ;>
+haxowanie miasta, mamy kontrolę nad zwodzonymi mostami, zaporami drogowymi, sygnalizacją, możemy unieszkodliwiać komunikację policji, helikopterów, odciąć na jakiś czas zasilanie w całym mieście - jest w chuj takich smaczków, dzięki którym mamy przewagę i jesteśmy cyber bogiem +klimat w ogólnym słowa znaczeniu, można się poczuć jak gościu, który jest haxiorem i walczy ze złym systemem +muza, która leci podczas misji +grafika mimo, że nie taka jak w zapowiedziach ale nadal bardzo ładna, ładne modele postaci, autek, przyjemny dla oka artstyle +model jazdy samochodów - tak, na klawie wiem, że jest słabo, ale na padzie mistrzowsko, ten z gta4 wygląda przy nim słabo, w 5-kę nie grałem, na tyle fajny że czasami jeździłem bez celu żeby sobie pozapierdalać, daje fun +większość misji (oprócz tych, gdzie trzeba kogoś zabić) można przejść po cichu - haxu albo wyrżnąć wszystkich w pień +walka, fajny feeling jeśli chodzi o strzelanie, samemu też możemy bardzo szybko zginąć już nawet na normalu +system skilli, na normalu przydadzą się co prawda tylko podstawowe zdolności ale na wyższych poziomach są już ulepszenia jak szybszy reload, zwiększona wytrzymałość co na pewno będzie miało kluczową rolę - sam grałem na normalu póki co +mini gierki na haxowanie serwerów, większość łatwa ale i tak dają fun, bo są klimatycznie zrobione +sporo side questów, większość powtarzalnych ale jak ktoś się już wczuję w grę to można sobie znacznie przedłużyć rozgrywkę +interesująca historia, ciekawi bohaterowie +multiplayer nie w postaci klasycznego coopa tylko na zasadzie ingerencji graczy w rozgrywkę innych, kolejne godziny do rozgrywki
Minusy, w zasadzie nie ma takich w moim odczuciu, które by były znaczące ale kilka napiszę tak dla równowagi.
-jednak sterowanie furą na klawie jest trudne (niewygodne?) i mogli to trochę podciągnąć jednak pod pc skoro już wydali, wiadomo przyciski cyfrowe to od razu dostajemy max obroty i samochód zaczyna tańczyć na lewo i prawo, na padzie płynnie się steruje gazem analogami -grafa w dzień nie wygląda tak efektownie jak w nocy (pocięli coś tam z oświetleniem, wiadomo wymagania by mogły być jeszcze większe) chociaż dalej jest ok -muza z radia a raczej coś co imituje stacje, tragedia, po 5 minutach wyłączyłem, pod tym względem w porównaniu do gta się nic nie postarali -slowmo z którego w ogóle nie korzystałem, może kwestia poziomu normal -kasa, która nie wiem na co jest bo ani razu nie musiałem kupować broni - ammo zawsze max po wrogach -kolej, która jest w grze ale nie było okazji jej wykorzystać, bo ciągle furą i tak śmigamy, mogli chociaż jakąś misję zaimplementować z tym związaną -model uszkodzeń, fury na prawdę potrafią wytrzymać niesamowite ilości czołówek, dzwonów w betonowe bariery i przy tym się zbytnio nie zdefasonować
---
Nie jestem zbytnio fanem takich sandboxów, jak pisałem w innym temacie żadnego gta nie przelazłem do końca, bo mnie nudziły po jakimś czasie, brakowało czegoś więcej niż tylko strzelanie, jeżdżenie i robienie questów i to coś więcej dostajemy w wd, imo to strzał w dzięsiątkę, bo gra zassała mnie jak bagno przy początkowej chęci wylania na nią litrów fekaliów - wiadomo hype może się łatwo obrócić przeciw devsom jeśli coś naobiecują a później tego nie spełniają. Na szczęście dotyczyło to głównie grafiki, która jest zjadliwa także większa tragedia się nie stała. No i szkoda, że już pograne, bo teraz znowu nie ma w co grać. ;/ Na pocieszenie wiadomość, że będzie część 2-ga czyli jest na co czekać.
Finalnie daję 9/10.
_________________ @polygamia
Ostatnio edytowano 10 cze 2014, 21:14 przez Atherius, łącznie edytowano 1 raz
|