Junkier napisał(a):
AI jest chujowe, si, tylko, że ona nigdy nie będzie miała startu do średnio ogarniętego gracza + jak się rekrutuje same elitarne jednostki i wykorzystuje jakieś chujowe sztuczki w czasie bitew to się nie ma co dziwić, że AI dostaje wpierdol mimo 5 krotnej przewagi liczebnej.
Ja np. grając w zmodowanego Rome tworze wojska odpowiadające składowi armii konsularnej z tamtego okresu - parę jednostek legionistów, reszta to lekka piechota, skirmisherzy i jednostki sojuszników - od razu gra się fajniej i jest bardziej wymagająco (oczywiście tutaj pewnie nawet nie będzie takiej możliwości, bo twórcy nie odrobili pracy domowej z historii).
Dobra dobra bez takich. Są gry z miarę dobrym AI. Nie mówię, że ma AI dorównywać dobrym graczom, ale to co jest jest tragiczne.
Exploitów ani jakiś chamskich zagrywek, żeby Ai zgłupiało nie stosuje, nie jest to moja pierwsza gra przecież, bo to dla mnie tak samo jak korzystanie z cheat kodów przyjemność z gry odbiera.
Nie robię też armii z samej np. wikingowej gwardii bizancjum w Medievalu bo wiadomo, że wtedy się po kompie przespaceruję.
Nie mówię, że mają zrobić nie wiadomo co, ale to co jest teraz jest nierwystarczające od lat.