Dla mnie amx 50 100 jest o niebo lepszy od T69, o wiele większy dmg na pestkę (amx 300, t69 - 240), nie mówiąc już o penie, którą T69 ma żałosną (232 vs 173) i bez noszenia dużej ilości prem ammo się nie obejdzie. Już nie wspominam o drobnym fakcie, że 50 100 ma 6 pestek a T69 4-ry. IX tiery wygląda podobnie jeśli chodzi o porównanie, ale amerykanin potrafi już więcej odbić. Na X tierze jest najciekawiej, bo T57 HT jest chyba lepszy, potrafi sporo odbić kadłubem, szybciej przeładowuje pakiet od żabojada. Jeśli Twoim celem jest wbicie X do klanówek to pomyśl nad amerykańcem, jeśli chcesz sobie na lajcie wbijać tiery bez ciśnienia na kupno (o ile w ogóle) X to ja bym wybrał france. A jeszcze lepiej to zrób te dwa drzewka, żeby mieć porównanie. ;>
Ja atm mam praktycznie wymaxowanego 50 100 (brakuje gęsi) i powiem, że czołg ma mega potencjał, jak dodam fakt, że został wycofany z ESL 1 vs 1, bo był za bardzo OP to chyba wszystko wyjaśnia. W teorii jak nam wejdzie większość pestek to jesteśmy w stanie zjechać VII-VIII tier na magazynek. W praktyce jest to bardzo ciężko czołg do grania i są bitwy, że schodzę praktycznie od razu albo wbijam 3-4k dmg. Najlepiej sprawuje się w plutonie z innym HT, który będzie nieraz w stanie przyjąć na klatę kilka pestek za amx, kiedy on będzie miał długie przeładowanie ~ponad 45 sek. z BiA, wentą, z kawą/colą czy tam innym dopalaczem będzie jeszcze mniej. 50 120 z tego co kumpel pisał to jest jeszcze fajniejszy, wali cztery bomby pod rząd praktycznie jakby strzelał M103 albo T110E5 (podobna pena i dmg), 50B to już po prostu więcej rykoszetująca wersja 50 120. O amerykanach wiem tylko tyle, że VIII i IX tier to zabawa z prem ammo a X wynagradza cały ten trud levelowania.
ps. celowo porównałem francuskie HT (które są ciężkimi czolgami tylko z nazwy) z amerykańskimi medami z bębenkiem, bo w zasadzie żabojadowych medów (w liczbie aż dwóch sztuk) nie ma co porównywać z usa, lorka to lustrzana kopia 50 100 a batchat jest czymś co trudno porównać do czegokolwiek innego.. w zasadzie nowa linia amerykańskich czołgów to mix wszystkiego, przez lekki do średnich aż do HT ;>
_________________ @polygamia
|