Sobtainer napisał(a):
Nie, jest coś takiego jak wyobraźnia. Każdy ją inaczej odbiera. Jeżeli ktoś lubi sobie dodawać wizualizację do gry wyglądającej jak kupa sprzed 10 lat to spoko, ja wolę tego nie robić i mieć na monitorze po prostu fotorealistyczną grafikę, przepełnioną zajebistymi krajobrazami, pięknymi modelami postaci, wspaniałą animacją i realistyczną walką.
W takim razie będziesz miał jedno rpg na 3-5 lat, bo takim graficznym majstersztykiem to tylko chyba Wiesiek 3 i ten czeski medieveal rpg będą z zapowiedzianych gier.
Cytuj:
RPG musi tętnić życiem, musi mieć to "coś" co nie pozwoli Ci zasnąć później, bo jesteś tak zanurzony w tym świecie że nie możesz zmrużyć oka stojąc pomiędzy drzewami w mrocznym lesie. Ja tego wymagam dzisiaj od gier RPG, jeżeli tego nie ma to po prostu wyłączam grę bo nie ma sensu tracić czas na rozmyślanie i dodawanie do wyobraźni 90% rzeczy.
Też tego wymagam, tylko całe szczęście potrafię to uzyskać bez top grafiki. Inna sprawa, że mam bardzo wysokie wymagania dotyczące innych rzeczy w rpg-ach i wobec tego gry pokroju np. DA 2 od razu się nie kwalifikowało - choćby tam była grafika jakości Crysis 3.
Ofc zajebistą grafikę do tego też bym chciał (nad modzeniem grafiki do Skyrima czasu trochę spędziłem), ale sama super grafika nie zapewnia takiego 'zanurzenia' w świecie gry, ani sama super grafika nie ratuje jeżeli inne elementy są słabe.