Mendol napisał(a):
sam joy + klawa w zupelnosci wystarczaja.
Dokładnie, też to pisałem już ze dwa razy - thrustery mam ustawione na W S A D oraz Spacje (do góry) i Ctrl (do dołu) - wystarczy joy i 6 klawiszy do pełnej "obsługi" statku
Problemem jest tylko rozglądanie, ale zakładam, że jak niedługo zrobię freetracka swojego to problem zniknie.
Nestor napisał(a):
Latanie jest w miare ok, jeszcze musze sie nauczyc dobrze wychodzic z supercruise, bo zazwyczaj przestrzele stacje ze 2-3 razy.
W niektorych stacjach nie wiadomo gdzie wyladowac
Hehe mnie też się nadal to zdarza
Za to denerwuje mnie, że jak trzeba przelecieć dużą odległości to na początku prędkość jest bardzo mała i nie można od razu zwiększyć jej do np. 500c, przez co leci się nawet kilka minut ;/
Nestor napisał(a):
Zrobilem 2 cargo runy w 'domowym' systemie. Udalo sie podwoic kase.
System 'slotow' dla ladunku uwazam za lekko poroniony, przeciez wozenie 4 itemkow w systemie to jakas poracha.
Ta, też mi się to niezbyt podoba, ale co zrobić
Nestor napisał(a):
Jutro lece z system albo dwa dalej, kupie market data i moze uda mi sie zrobic przebitke wieksza niz 50%. W cenie do 1-2kCR nie ma zbyt wiele chodliwych itemkow.
A co daje market data? Nie próbowałem tego nigdy kupić...
Nestor napisał(a):
Widzialem statki za grube miliony, majac w kieszeni 2.5k wydaje sie to bardzo odleglym celem.
Mi się wczoraj udało zarobić 40k w kilka minut na pasie asteroidow gdzie pojawiła się "policja" i było dużo statków z bounty - oczywiście włączyłem się "do zabawy"
tylko teraz nie mogę znaleźć takiego miejsca, na każdym pasie gdzie wlecę są tylko NPC minerzy niewinni ;/
Nestor napisał(a):
Zrobilem unzoom na mapie galaktyki. Kiedys myslalem ze eve jest duze.
Hehe mam to samo
Tylko w EVE czułem jakoś, że to wszystko ma większy sens - secure space, low sec i null sec, a tutaj na razie jakoś tak czuję się zagubiony i bez celu (poza zarabianiem na lepsze statki), choć to się może zmieni w przyszłości