Nestor napisał(a):
Nie mozna edytowac postow?
Też na to zwracałem parę razy uwagę - można ale jakoś chyba ze 30 min tylko od napisania ...
Co do twojego poprzedniego posta ...
Zdziwisz się jeszcze nie raz, bo gra ma jednak strasznie kijowy help i tutorial - 7/8 informacji które obecnie wiem dowiedziałem się z forum i z własnych doświadczeń.
Z dziwniejszych co wiem:
1. Jak zginiesz, a miałeś na sobie bounty to musisz najpierw je zapłacić i dopiero potem możesz odkupić statek (jak ci starczy kasy, jak nie to tracisz i wracasz do sidewindera ;])
2. Jak widzisz NPC "wanted" to najpierw musisz sprawdzić w lewym panelu do jakiej frakcji należy (po przeskanowaniu - bardzo upierdliwe), NAWET jak wali już do ciebie i jest na czerwono, bo jeśli jest z frakcji która dominuje w systemie to policja wokół zrobi się czerwona i zacznie walić do ciebie
Poza tym stracisz reputacje z tą frakcją, mimo, że sama wystawiła status "wanted" za tego NPC i za niego zapłaci ;]
3. Jak jakiś NPC cię zaatakuje (np. po interdiction) to też musisz uważać czy ma on status WANTED - na ogól nie ma - jest clean i nie dostaje bounty tak jak gracz po zaatakowaniu. Jak mu "oddasz" to sam możesz zarobić bounty, a jak jeszcze będzie w pobliżu policja to zaczną cie naparzać.
4. Misje typu "kill pirate" są strasznie frustrujące, bo już kilka razy skończył mi się czas, albo sam się poddałem po 2h poszukiwań - nie każdy NPC ze statusem WANTED jest piratem, więc uganianie się po systemie z FSD Interdiction modułem to strata czasu - jedynie można spotkać piratów w "resource extraction site", ale to nie w każdym systemie można znaleźć. Np. dzisiaj miałem misje, że miałem poszukać piratów i były 3 systemy wymienione... dwa z nich to anarchy - poleciałem tam, przeskanowałem co się dało, żadnego pasu asteroidów do kopania - słowem NIC i żadnego NPC, a w USS tylko jakieś śmiecie za każdym razem. Trzeci z systemów gdzie niby mogłem znaleźć piratów nie miał "resource extraction site" przez co też nie mogłem wykonać zadania (dorwałem kogoś w supercruise NPC wanted, ale nie zaliczyło killa na poczet misji, a miałem ich 3 zabić) --> EFEKT: misja przepadła i znowu zrobiłem się UNFRIENDLY z Federation. To jest ostro poje****, bo ciągle nie mogę wbić na FRIENDLY. O niebo prościej zostać złoczyńcą przez obecną mechanikę gry.
5. Jak zapomnisz najpierw poprosić stację o dokowanie to przywalą ci FINE srogie
(zatrzymałem się tuż przed wlotem, nie wiem co by się stało jakbym próbował wlecieć)
A no i dodam, że w związku z powyższym pkt. 2, 3 i 4, życie Bounty Huntera jest obecnie w tej grze ostro "przeje***" (no chyba, że nie zależy ci na reputacji z głównymi frakcjami, ale wtedy nawet nie będziesz miał gdzie dostać zarobionego bounty za kille)
Ps. Jak cie ktoś wyrwie z supercruise to pierwsze co robisz dajesz max'a energii w silniki (2 w sys, 4 w silniki, 0 wep) i czym prędzej dopalacz i spierniczasz aż będziesz mógł wejść znowu w supercruise (mnie jeszcze żaden npc nie zabił, a nie raz udało im się mnie wybić z supercruise).
W ogóle polecam właśnie tak latać normalnie (2 sys, 4 eng, 0 wep) i dopiero jak chce się z kimś walczyć to robisz reset (2 sys, 2 eng, 2 wep) i potem zależnie od sytuacji --> np. jak jesteś za kimś blisko to możesz dopakować w wep więcej energii, żeby móc w niego ciągle strzelać.
Ps2. A no i nie wiem czy wiesz, ale jak cię ktoś zaczyna "interdictować" to możesz mu uciec. Pojawia się taka jakby "dziura" o nazwie "escape vector" i musisz tak sterować, żeby "celownikiem" trzymać właśnie na tym escape vector - wtedy rośnie słupek niebieski po lewej i jak dojdzie do maxa to uciekniesz - mi się to wiele razy udało, ale Eagle, bo jest bardzo zwrotny, natomiast mniej zwrotnymi statkami jest to znacznie trudniejsze (udało mi się chyba też Adderem, który ma 8/10 zwrotność)
Ps3. Nie ma to jak w Eagle bić od kilku minut Cobre NPC "Master" Wanted z bounty ponad 20k CR w systemie anarchy, gdy żona zaczyna dzwonić domofonem, po czym jest wqrwiona, że jej nie otworzyłem