tiomor napisał(a):
Daj znać jak to wygląda okiem "nie rustowego prosa"
Ale co Ty ode mnie wymagasz
Należę do ludzi, którym fajnie się grało w DA2, DA:I, do tego stawiam na PvE
i z tej perspektywy coś napiszę... Najpierw jednak sprostowanie - napisałem, "że kupiłem". Posta przeczytała żonka i mnie delikatnie mówiąc... zjebała, bo to ona mi grę kupiła
Pierwsze 15 minut od odpalenia gry:
1. Grę napędza Unreal Engine 4 (szczerz? nie wiedziałem o tym, chyba mi gdzieś to umknęło albo coś), także uważam to za wielki plus.
2. Ponieważ preferuję PvE, a i tak na chwilę obecną solo, więc stworzyłem własny serwer... jestem w szoku, bo kuźwa opcji jest tyle, że mała bania. Można ustawić dosłownie wszystko od ratio ilości zdobywania exp, poprzez ustawienie czasu ile ma trwać dzień, ile noc itp. a na zasięgu czatu kończąc. No jest tego w pip. Mam tylko nadzieję, że Funcomowi nie wpadnie do łba, żeby to kiedyś usunąć / bądź brać kasę za serwery.
3. Tworzenie postaci - cód, miód, maliny, orzeszki
Nie jeden RPG / MMO się chowa.
4. Lokalizacja - jest trochę błędów / brak tłumaczeń, ale ogólnie jest dobrze. Wielki plus dla Funcoma.
5. Odpalam grę... optymalizacja. Ustawiłem 60fps, Full HD, wszystko na Ultra - sprzęt i56600, 16GB RAM, GTX1060 mocno podkręcony. Zdarzają się spadki do 50fps (ale to chyba w momencie doczytywania terenu). W każdym bądź razie optymalizacja na plus (i to na tym etapie), ale z drugiej strony gra jakoś oszałamiająco nie wygląda.
6 Pierwsza walka - jeżeli mam być szczery to na filmach wygląda to gorzej tzn. jak się napierdala mieczem z jakimś potworem, to czuć to jebnięcie miecza, więc feeling walki nie jest taki zły (gorzej niestety z animacjami).
7. Crafting itp. - fajnie to rozwiązane, osobiście podoba mi się to zdobywanie poziomów i odblokowywanie kolejnych recept.
I to na razie tyle, bo z tego wszystkie... zapomniałem jeść i moja pierwsza postać dość szybko zmarła
Kiedyś, bardzo dawno temu (praktycznie na samym początku istnienia) kupiłem Minecrafta. Chciałem mieć "Minecrafta" ale z normalną grafiką. I myślę, że właśnie coś takiego dostałem. Więcej coś napiszę jak jeszcze pogram.
Edit:
LOL, bo dopiero teraz na Steamie zobaczyłem - ta gierka ma Denuvo