Asmax napisał(a):
Engine sobie bardzo dobrze radzi z zergami, a lvl difference w tej grze ma chyba najmniejsze znaczenie jakie kiedykolwiek widzialem. Jako 35lvl scout potrafilem wyrznac grupke r5.
Co do zergow, wyglada to inaczej niz w przypadku gier typu L2 gdzie sa one jakby organizowane przez devsow (wiem, ze do konca tak nie jest ale jest to mniej wiecej tak rozwiazane), tutaj broniac czy atakujac dobrze zdajesz sobie sprawe, ze po zniszczeniu miasta masz kilka miesiecy budowy w plecy. Dlatego ta gra ma najlepiej rozwiazana kwestie dyplomatyczna ze wszystkich mmogow, albo dolaczysz do ogromnej nacji ktora moze narzucac niekorzystne warunki albo sprobojesz zbudowac cos wlasnego na zadupiu ktorego nikt nie bedzie atakowac jezeli komus nie podskoczysz, lub sam stworzysz nation do ktorego pod pretekstem 'join us or die' bedziesz zdobywac pomagierow;)
ta ja bym został przy SB ale kilka rzeczy mnie zniechęciło:
1. sama walka, spodziewałem się więcej, generalnie klikamy dwa razy na przeciwnika i nasza postać zaczyna walczyć, używamy skilli z paska (2-3), po grze gdzie taka walka jest to sednem (ubogie PvE, brak questów, craftingu) spodziewałem się znacznie więcej
2. unbalance - oczywiście standardowa śpiewka, że SB jest zbalansowane w grupach, natomiast nikt się nie troszczy o balance 1vs1 - gówno prawda balance 1vs1 to podstawa każdego balancu
3. whinowanie - myślałem brak carebearsów, sami pr0playerzy to nie bedą whinować, boże... po każdym killu dostawałem telle, pytania, podziękowania itd., może to i fajne na początku, później męczące i irytujące oraz zabierajace cały fun, bo na pytanie co mi dało zabicie kogoś tam i zlootowanie 3 potionków nie umiałem odpowiedzieć, a odpowiedź "well that was fun" nie była prawdziwa bo co to za fun dwuklik na kogos i obserwowanie jak nasza postać walczy...
4. dziwny honor niektórych graczy, warrior r7 podbiegł do mnie jak tłukłem jakiegoś moba i powiedział, że zabije mnie dopiero jak skończę moba bo on jest honorowym graczem, zaatakował mnie jak tylko padł mob - ja r4 wtedy, 50%HP i 20%staminy - rotfl ile dzieci grające w tą grę mają lat? 5? chociaż chyba 5-latek umie odróżnić honor od niehonorowego zagrania.. mógł od razu zabić a nie się ośmieszać.
Do Neocrona nie wiem
Do FF11 chyba nie ma
do reszty są triale.