Server up btw. Tylko cos mnie zdisconnectowalo...
msg Khael ig jakby co. Tylko nie wiem jak sie telle wysyla.
kk, pierwsze wrazenia od jednego z settlersow :|
- Raczej slaby engine. Przy moim srednim jak na dzisiaj sprzecie (a64-3k,1gb,6600gt) mialem 10-20fps. Fakt, ze widzimy az po horyzont, ale chyba troche wiecej tych fps-ow mogloby byc. Graficznie gra prezentuje sie lepiej niz na screenach - w ruchu wyglada to duzo ciekawiej, chociaz animacja niektorych obiektow pozostawia wiele do zyczenia. Tekstury sa ok, poza drzewkami - strasznie rozmyte, w ogole nie pasuja do reszzty otoczenia. Za malo krzaczkow, trawki i innego badziewia. Modele wygladaja troche jakby ktos zrobil copy z calkiem roznych gier i paste w DnL...
- Dzwiekowo jest masakra :< Jesli komus nie chodzi dzwiek tak jak Ozziemu, to wiele na tym nie traci, a nawet zyskuje, bo od sluchania niektorych kawalkow z jakimis techno elementami (gra fantasy...) mozna dostac naglego ataku padaczki. Do tego ambient music, ktory powinien przygrywac po cichu w tle jest jakby ''too invasive'' dla uszu - tak jak w SB. Duzo dzwiekow brakuje.
- Movement jest jakby taki troche zlagowany, postac wykonuje ruchy z lekkim opoznieniem. Sterowanie kamera jest w ogole beznadziejnie rozwiazane... Tzn. nie tyle rozwiazane, co zbugowane, bo po przesunieciu troche mysza ekran sie tak jakby blokuje i nie chce sie przesuwac dalej. I co najgorsze - nie da sie wlaczyc inverta myszki :<
- Combat jest taki sobie. W sumie nic innowacyjnego - to co bylo juz w innych mmorpgach. Podbiegniecie do monsterka (no chyba, ze ranged), atak, wciskanie przyciskow odpowiadajacych za rozne powersy. Do tego dochodzi brak dzwiekow walki, dosc slaba animacja.
Tutaj kawalek uber muzyki - warto przesluchac :<
I moze jeszcze 3 shoty... Ciekawe na ile mi bw wystarczy.