Witam! jestem pierwszy raz na tym forum (ogólnie wole czytac na forum niz sie wypowiadać)
co do neocrona to gram z przerwami jakies 2 lata temu czy nawet wiecej (od czasów bety)
ogólnie gra mi sie bardzo podoba mimo ze ma błędy jesli ktos nie grał to powiem tak (trzeba lubic klimat w stylu cyperpunk) gra sterowaniem przypomina troche deus ex i system shock (ale to dawne czasy)
system mimo wkurzających błedów jest dobry i daje dużo radości z grania coprawda każda posta i zawód jest w grze potrzebny to ja nie potrafiłem zagrzać zbyt długo na jednej postaci ... ciągle przeskakuje z postaci na posta ... teraz mam 4.
druga sprawa jesli ktoś ma słabe nerwy i ogólnie stresuje sie porażkami to nie polecam tej gry ... ogólnie wkurzało mnie jak grałem tankiem ze byli goście odemnie silniejsi i lali mnie aż piszczałem... (za szybko zrezygnowałem z LE) sam do tej pory boje sie grać w tą gre i nie gram moja starą postcią bo poprostu sie boje ... problemów tym ze podczas przeniesienia postaci z neocrona 1 na dwójke skasowało mi wszyskie rare party, bronie (akurat nie miałem ich na pasku) i apartamenty ... to wszystko bym przeżył ale to ze znikneły zaznaczone lokalizacje w gene replikatorze to istna porażka ... zagotowałem się (aż bulgotało)
co do błędów jestem chodzącym przykładem uszkodzonych danych postaci ... (dobrze ze mi ich nie skasowało) w tym problem (mozna grać normalnie) że wszyskie moje postaci razem z tankiem mają skiny psi monków mimo porpawnych statystyk. niby to nie przeszkadza ale skin na tyle sie pokopał ze zadna z moich postaci niema włosów
co do gry to jestem za mało zaawansowany żeby miec radoche z pk-owania i walki z innyi mocniejszymi (problem w tym ze nigdy niemam czasu na gre i w pewnych momentach jak egzaminy poporstu niemoge grać)
co by jeszcze powiedzieć
chyba xtc , soulless albo xancik jako weterani mogli by wiecej opowiedzieć tym którzy nie grali
ogólnie jak dla mnie to najbardziej udana produkcja mmo ... mimo błędów ma swój klimat i wywołuje dość ciekawe emocje
grałem w:
lineage 2 i powiem: kiszka i nuda (pvp bylo beznadziejne)
anarchy online :nudy
ultima online: nawet mi sie podobała ale to inny klimat (nie cyberpunk)
knight online: o plz! porażka (juz lepsze było d2 z modami na jenworld.de)
silkroad: grałem przez 2 miesiące i powiem tylko : kiszka
helbreth crusade (czy cuś): grałem za za mało (chyba z tydzień) ale nie podobała mi się (tylko bicie lvlów)
reszty grzechów nie pamiętam
(może kiedyś coś mi się przypomni)
i troche gier offline
wole nie polecać Neocrona 2.1 bo wole nie mieć nikogo na sumieniu
sam niewiem czy będe grał bo zbliża się znowu sesja ...
tą gre można albo lubić i w nią grać albo nienawidzieć
co do weteranów którzy jeszcze grają i mają opłacone konto jak ja (dziwne to że wogóle moge grać ale nie poprali mi kasy z konta jedynie przez tydzien zablokowali 16 złotych a potem ta kasa wróciła na moje konto) to dajcie znać w grze (na postać "Don'T Cry") bo potrzebuje pomocy z "Wisdom of Ceres Quest" (wiem gdzie są moby co nazywają się Ceres "cośtam") ale niewiem gdzie się ten quest bieże ... i czy wystarczy zabić te moby żeby zdobyć dysk z danymi który "pompuje postać"
to chyba by było na tyle
pozdrawiam i dobrej zabawy w te gry które lubicie (tak na marginesie to mamy już nowy rok więc Szczęśliwego Nowego Roku!)