oglądaj dalej, pierwsze odcinki BG to remake serialu z lat siedemdziesiątych więc tutaj pole popisu było mocno ograniczone. Ostatni odcinek BG Black Market - typowa zapchajdziura na kształt Fire & Water z Lost-a, a jakie różne podejścia. Fire & Water ledwo co przetrawiłem i osobiście dałbym temu odcinkowi ocenę 1, Black Market z BG oceniam na 8-9 chociaż kompletnie nic do głównego wątku nie wnosi.
B5 obejrzałem kilka odcinków i jakoś mnie nie zachwycił. Na gwrota też serial zbiera mocno średnie opinie.
Ooo już wiem dlaczego B5 mnie odrzuca:
Cytuj:
Na wstępie zaznacze że oglądne całe Babylon 5, bo w końcu sezon 3 (o ile się nie myle) był serialem roku.
Jednak jak by nie było musze oglądnąć od początku, a sezon 1 jest TRAGICZNY.
Jak pisali już inni gra aktorów jest marna, odcinki nudnawe, efekty to katastrofa i ogólnie sezon 1 jest DRĘTWY.
Ciekawi mnie więc co spowodowało że pomimo tak NĘDZNEGO sezonu 1 serial ten nie został skasowany ?
Czy był tak tani że postanowili kontynuować ?
Inne seriale jak ST: VOY i DS9 rozkrecały się po 3 sezonach ale początek był conajmiej średni.
Farek już na wstępie był dobry, a BSG to rewelacja i klasa sama dla siebie już od startu.
Niestety oglądanie B5 S1 to MĘCZARNIA przez którą muszę przejść
też zaczynałem od początku i nie dałem rady