Jestem zainteresowany stworzeniem własnego MMORPG. Przeszukałem sieć i znalazłem tylko, że ktoś coś tam robi w tym kierunku. Zadnych konkretów. Rozumiem, że to trudna i czasochłonna praca ale chcę się o tym przekonać sam. Był bym wdzięczny za jaką kolwiek pomoc. Może jest ktoś zainteresowany współpracą?
Chciałbym umieścić grę w realiach Star Wars ale bez pojedynków na świetlne miecze. Gracz wciela się w postać kapitana kosmicznego okrętu, a ich wiele do wyboru, wiele różnych podzespołów do wyboru które można kupować i sprzedwać innym, kraść (ze zniszczonego powalce innego okrętu) i instalować w swoim statku. Sam statek też można sprzedać na "kosmicznym czarnym rynku" czy allegro, po czym kupić większy, szybszy i napadać nie na floty handlowe a na bogate planety lub też scigać takich złoczyńców z ramienia kosmicznej policji. Handlować surowcami lub nielegalnymi używkami
Można też zająć się jedynie polityką i próbować uzależniać od swoiej frakcji inne słabsze lub osłabiac wpływy przeciwników. Dobrym pomysłem wydaje mi się stworzenie "galaktycznej tablicy ogłszeń", pozwoliłoby to na zlecanie zadań graczom przez graczy ( gnębienie naszych wrogów, ściganie przestępców lub kogoś kto zalazł nam za skórę) Wszystko w rękach graczy, posiadanie planet (kosztowny interes więc nie dla wszystkich) i targów na nich, przyłączanie ich do jakichś federacji, zaciąganie się w szeregi armi jako najemnik lub jako stały żołnież i robić tam karierę.
Chciałbym abyście ocenili ten pomysł i pomogli w poszukiwaniu właściwej ścieżki.