Witajcie,
czasem odwiedzam to "Wasze" forum i mam nadzieję, że pomożecie mi w tym, w czym się specjalizujecie
czyli w wyborze MMORPG które będzie spełniało moje oczekiwania.
Mam straszną ochotę wdrożyć się w jakiś system. Ostatnie dni rozmyślałem o EVE Online ponieważ jest w niej bardzo wiele plusów ale jeden minus krytyczny.
Może najpierw przedstawię moje wymagania a Wy ocenicie czego mógłbym spróbować.
Moje jedyne MMORPG to był WoW - od niego zacząłem przygodę ale zrezygnowałem bo za dużo czasu było potrzeba na zrobienie wyższych questów i w zasadzie krótka obecność w grze eliminowała możliwość nawiązania dłuższych znajomości (wynika to z archetypu gracza WoW?).
EVE wydaje się spełniać wiele - przedewszytkim brak takiego parcia na granie, można się uczyć będąc offline, możliwości oparte na skillach, które rozwijamy ucząc się a nie "pykając" mobki - to mi jak najbardziej odpowiada. Czyli gra ma zadatki na to by być dla "niedzielnych" graczy. Co jednak? Jednak okazuje się, że trzeba na to sporo czasu aby zrobić coś w ciągu jednego posiedzenia (sesji).
Wzorem byłoby UO ale już chcę porzucić tą grę - trzeba znaleźć coś nowszego.
Na horyzoncie pojawia się Age of Conan - ponoć oferuje sporo.
Podsumowując - moim typem byłaby gra, która oferowałaby wszystkiego po trochu - trochę walki, craftingu, PvE, housing(byłoby idealnie), dyplomacja i przy tym nie potrzebowała więcej niż 2-3 godziny aby ukończyć jakiś jeden umowny "etap" w grze (czyli skompletowanie questu, zadania, pracy, wydobycia materiału itd.). WoW byłby idealny, gdyby nie instancje do których potrzeba było kilkunastu(dziesięciu) ludzi i całego dnia grania
Będę wdzięczny za Wasze odpowiedzi i sugestie. Napiszcie coś o Waszych MMORPG uwzględniając moje potrzeby.
Czy może jednak Guild Wars? No nie wiem - pomóżcie.