http://polygamia.pl/Polygamia/1,107165, ... __Oto.htmlEhhhhh szkoda, że EA jednak się ugięło i to zrobiło ....
Czemu wiara tak bardzo narzeka na to zakończenie?? Mi osobiście się ono strasznie podobało ( zniszczenie - czerwone wybrałem), i nie było tam nic co by sprawiło, że bym pluł na EA ....
Mass Relays zniszczone kompletnie?? (stare zakończenie) no i co z tego? ja na to patrze z tej strony, że nikt nie fatygował się by wynaleźć alternatywna metodę bo Mass Relays były po prostu w 100% wystarczające. A teraz jak są zniszczone naukowcy opracują nowy system napędu albo zbudują własne Mass Relays.
W nowym zakończeniu, są poważnie uszkodzone ale da się je naprawić. Pfffff
Uśmiercenie Sheparda? No i dobrze !!! wspaniałe zakończenie trylogii, smutne ale moim zdaniem konieczne. Daje to nowe możliwości na rozszerzenie uniwersum. Bo ostatnią, rzeczą jaką bym chciał dla Mass Effect to stagnacja, i opowiadanie w kółko tej samej historii.
Wiara też narzeka na fakt iż nie ma "idealnego" zakończenia? Serio? wojna miedzy galaktyczna przeciwko niewyobrażalnie potężnemu przeciwnikowi, gdzie połączone floty wszystkich ras nie są w stanie oprzeć się najeźdźcy, miliardy giną, cywilizacje przestają istnieć, a ludzie narzekają, że nie ma Happy Ending? Mass Effect świetnie pokazał ogrom zniszczenie, tak "zło" zostało pokonane ale jakim kosztem?
Całą ta nagonka ma chyba mało wspólnego z faktycznym zakończeniem gry a tym, że jest teraz bardzo modne narzekanie na EA (czasem uzasadnione).
2 sprawa ja mam 26 lat i jakoś byłem wstanie uruchomić własną wyobraźnie i dopowiedzieć sobie co się stało, a widać wielu w dzisiejszych czasach nie potrafi już tego zrobić. Chcą mieć wszystko przedstawione na srebrnej tacy, nie chcą mieć do czynienia z "otwartą interpretacją", wszystko musi im zostać wyjaśnione w 100%, co moim zdaniem jest bardzo smutne
Mass Effect 3
10/10