ubeck napisał(a):
- rifty, to nic innego jak public quest, robi sie go w minute i po sprawie
Malo widziales. W tej chwili ridty ownuja servery jak chca. Jesli rift nie zostanie zamkniety wystarczajaco szybko moby rochodza sie po mapie i gwalca (zostawiajac za soba ten zmieniajacy sie teren - zajebiscie to wyglada jak creep zergow w Starcrafcie). NA niektorych serverach moby zaatakowaly stolice. Devsi ewidentnie sprawdzaja system.
Nie jestes w stanie pojac ze to ze rifty sa latwe, ze spawnuja sie tak a nie inaczej jest w celach testowych? To jest BETA. Masz testowac czy dziala a nie przezywac epickie walki i pograc sobie za free - choc teraz te epickie walki tez juz sa. Zaczyna byc widac te dynamiczne zmiany i jesli ma sie choc troche wyobrazni to spokojnie mozna dojc do wniosku ze ten system moze dac w uj radochy.
ubeck napisał(a):
- gra jest mocno liniowo, cos jak w war-ku, biegniesz od jednego obozu do drugiego i napierdalasz questy
Czyli (pomiajac ze jest tylko 1 zona startowa na frakcje) dokladnie jak w WOWie. Poziom questow tez jak w WoWie. Tam sie ludziom podoba i wystarcza tutaj tez imho wystarczy. Do tego questy sa switnie opisane fabularnie, lepiej niz lovlvl w WoW (zbieraj jablka z kaktusow ftw!)
ubeck napisał(a):
- wydajnosc nadal niedobra; jest lepiej, ale nadal komfort grania solo jest przecietny; o wiekszych zadymach w pvp, czy pve to raczej na razie nie ma co marzyc przy takich fps-ach.
Wydajnosc solo po patchu jest juz bardzo dobra - zmien kompa jak ci muli. Pozatym THIS IS BETA.
ubeck napisał(a):
- pvp nie bylo mi dane narazie sprawdzic
Bo to nie jest event PvP.
ubeck napisał(a):
- grafika zla nie jest, ale next gen to to napewno nie jest
W porownaniu do 2 najbardyiej podobnzch gier na rynku )WoW i WAR) to jest to nawet next next gen. : )
ubeck napisał(a):
Ogolnie to jest solidna, rzemieslnicza robota (pomijajac wydajnosc), ale "czarnym koniem" tej gry bym nie nazwal. Po prostu to wszystko juz bylo. Czuje sie jakbym gral w warhammera, tylko ktos interfejs zmienil, podrasowal lekko grafike i zabral ~20 fps w zamian.
To nie jest rzemieslnicza robota. Widac ogromny wysilek w stworzenie swiata i lore. W grze jest (juz teraz) mnostwo ksiazek do poczytania, ilosc tekstu w grze powala. Prawie kazdy wazniejszy6 NPC ma linie dialogowe oprocz questow. Mozesz pooytac o miejscowki, przeszlosc danego NPCa, itp... itd.... napewno jest to gra "z dusza" - przynajmniej dla mnie.
Natomiast jesli "rzemieslnicza robota" oznacza jakosc to zgodze sie. Chcialbym ze wszytkie MMO w momencie premiery mialy taka jakosc wykonania jak ten event. Przypominam rowniez ze to dopiero BETA EVENT a nie normalna Closed Beta. MOzna spokojnie ptrzyjac ze gra jest w fazie Alpha dalej.
ubeck napisał(a):
Teraz pytanie, czy ludzie sa naprawde tak znudzeni tym co jest na rynku, ze beda chcieli grac w to samo, tylko, ze zmieniona grafika? Mi sie chyba raczej nie bedzie chcialo.
Tak ja jestem. Nie ma ATM dobrego quest grindera dla mnei na rynku. Z fajnym swiatem, rozbudowanym lore, fajnymi instanceami itp... Wow AD 2010 to porazka a LOTRO mi sie nudzi powoli.
Szukalem zamiennika i go dostalem, czytalem wczesniej duzo o RIFCIE i wiedzialem czego sie spodziewac i nie czuje sie zawiedziony.
Dalej mocne 9/10 ode mnie.