Targaryen napisał(a):
Na heavy tanków rzucanie gównem oraz zatrutymi strzałkami i zapobieganie leczeniu jest wkurwiające ale skuteczne 1-2 hity i mają toxic/poison, jak invadują to jeszcze lepiej bo odpada problem z leczeniem (chyba, że są pro i leczą się humanity wtedy to potrwa dłużej). Jeśli sobie usuwają statusy to wykorzystaj ten moment do podbiegu+backstab czy cokolwiek tam masz do najlepszego damagowania.
Dokładnie tak ja grałem i nie miałem problemu z tankami - dung pie naprawdę ładnie działa i do tego "przez tarczę".
Zatrutych strzałem nie używałem, bo któraś z dużych tarczy je w 100% blokuje (chyba ta z wilka).
A jakbys sobie chciał zrobić str build to naprawdę polecam zagranie od początku.
Startowa postać knight:
Docelowe statsy na 50 lev (łatwy do zrobienia):
STR: 30
ATTU: 10 (default)
ENDU: 28
VIT: 20
DEX: 12
RESIST: 9
INT: 9
FAITH: 12
Bronie: Dobre bronie pod ten build: Large club, man-serpent sword, zwaihander, pike
Tarcze: Eagle shield i tower shield
Z ringami havel i favor masz 122,4 equip burden.
Z ciężką tarczą i clubem zostaje 37,2 na zbroje więc da się spokojnie wyciągnąć sensowne poise (ewentualnie można wymienić tower shielda na eagle i zyskać dodatkowe 7).
Z czarów używa się tylko heala i power within - żadnych innych czarów nie ma sensu kupować bo i tak masz tylko 1 slot.
Rekawicy pyro się NIE UPGRADUJE bo raz: nie ma po co, a dwa - power within działa sensownie wtedy gdy rekawica jest +0 (mały ubytek HP a taki sam boost str i staminy).
Idzie zrobić taką postać w 1-2 wieczorki a przechodzi przez wszystko jak lodołamacz.
Do tego jak Ci się spodoba => można się szybko i przyjemnie upgradować wyżej (np. pod greatshield of antorias, black knight great axe albo po prostu zboostować sobie VIT do 30-40).